KRISTIANSAND: — Dette er det kun lytterne som er tjent med, sier Geir Friberg i JærradioGruppen, som eier Radio Kristiansand.

Ikke stor nok by

Radio Kristiansand og Radio Ung har i månedsvis kjempet som hund og katt om eneretten til å sende på Kristiansands kommersielle lokalradiofrekvensen, det samme nettet som de i dag er tvunget til å dele med hverandre.

Nå kan det altså plutselig bli gjort plass til dem begge i byen - på hver sin frekvens. Men hverken Radio Ung eller Radio Kristiansand roper hurra.

— Kristiansand er ikke en stor nok by for to kommersielle stasjoner, hevder Friberg.

— Ny konsesjonsrunde er en ren gavepakke til de store søkerne, som fikk avslag på sine søknader i første omgang, sier ansvarlig redaktør Tore Mydland til stasjonens egne nettsider.

Vil ikke snakke

Tirsdag lot Mydland seg intervjue av fvn.no. Fra og med onsdag nekter derimot Radio Ung (Kristiansand lokalradio) å uttale seg til Fædrelandsvennen om alt som har med konsesjonsspørsmålet å gjøre.

— Kristiansand lokalradio velger å avstå fra å kommentere alle forhold som angår ny konsesjonstildeling, spesielt siden Mediehuset Fædrelandsvennen etter all sannsynlighet vil fremstå som konsesjonssøker gjennom sitt eierskap i Radio Kristiansand, sier daglig leder Pål Lomeland til fvn.no.

Radio Kristiansand viker ikke

Radio Kristiansands Geir Friberg vil derimot prate. Selv om han mener Kristiansand er en for liten by til at det er plass til to stasjoner, bekrefter han at han vil satse i Kristiansand.

— Det gjelder uansett om vi får fortsette på dagens frekvens, eller om vi må bytte over til den nye frekvensen, sier Friberg.

Enn så lenge er oppsigelser trukket tilbake, og radiodriften fortsetter som normalt frem mot 1. juli 2009. Departementet bekrefter

Kultur- og Kirkedepartementet bekrefter overfor fvn.no at NRK Alltid Klassisks FM-frekvens, 98,6 vil bli frigitt til en ny, lokal radiostasjon. Dette betyr at det fra 1. juli 2009 vil bli gjort plass til to kommersielle lokalradioer i byen, mot dagens ene.

— Det stemmer. NRK Alltid Klassisks nåværende frekvens blir utlyst, med sikte på at sendinger kan starte 1. juli også på denne frekvensen, opplyser Marius Bakke, som er rådgiver i informasjonsenheten i Kultur- og kirkedepartementet.

Tirsdag ble det kjent at lokalradiokonsesjonen i Kristiansand bli utlyst på ny, etter at kultur- og kirkedepartementet fant det bevist at Medietilsynet har gitt søkere sprikende informasjon om hva som menes med begrepet lokalt innhold .

Også eventuelle nye aktører får mulighet til å søke på konsesjonen. Søknadsfristen er satt til 13. januar 2009. PS! Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40 prosent av Radio Kristiansand.