KRISTIANSAND: — Slik konsesjonsbehandlingen ble fikk vi nå muligheten til å ta opp en gammel idé. I forrige runde var jeg nettopp kommet tilbake fra Sør-Afrika og vi valgte å satse alt på ett kort, sier Svein Larsen til Kampanje.

Fire konkurrenter

Torsdag ble det klart at alle de tre søkerne fra forrige runde også søker konsesjon i denne andre runden, men etter at Medietilsynet har sett nøyere på den omfattende søknadsbunken har det altså dukket opp ytterligere én søker i Kristiansand.

Kampen om de to konsesjonene for lokalradio vil dermed - slik det ser ut nå - stå mellom Jærradiogruppens Radio Kristiansand, Kristiansand Lokalradio/Radio Ung, franskeide NRJ og Svein Larsens 21st Venture.

- Blir et rotterace

Direktør i Jærradiogruppen, Geir Friberg sier til fvn.no at han frykter konsekvensene kan bli at Kristiansand blir uten en lokal lokalradio i fremtiden.

— Det er overraskende at NRJ og 21st Venture søker, med tanke på hvor mye lokalt innhold som ble budt forrige gang. Trolig har de en strategi hvor de søker på alt, sier Friberg.

Den forrige runden ble kjent ugyldig av kulturminister Trond Giske, ettersom han mente å kunne bevise at ulike søkere hadde fått oppgitt ulik informasjon om hvordan begrepet lokalt innhold skal tolkes.

Larsen søker også i Arendal, skriver Kampanje. Det er ventet en endelig avgjørelse kampen om lokalradiokonsesjonene i månedsskiftet februar/mars, og sendestart for dem som får drive er satt til 1. juli 2009. Larsen var ikke tilgjengelig for kommentar mandag kveld.

Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40 prosent av aksjene i Radio Kristiansand.