— Dette blir veldig spennende. Jeg ser fram til å arbeide tett på de politiske prosessene og være med å legge grunnlaget for en god debatt og utvikling i byen, sier Horrigmo til kommunens hjemmeside.

Ordfører Harald Furre (H), som kommer fra stillingen som direktør for Oxford Research, henter sin rådgiver fra egne rekker.

- Svært kunnskapsrik

Aase Marthe J. Horrigmo er i dag senioranalytiker hos analyseselskapet i Kristiansand, der hennes arbeid er knyttet til forskning, innovasjon, regional utvikling og kommunestruktur.

Hun har god forståelse for politisk dynamikk og medienes rolle.

— Hun er svært kunnskapsrik og har innsikt i mange samfunns- og politikkområder. Hun har god forståelse for politisk dynamikk og medienes rolle, lyder attesten fra ordføreren, som spesielt nevner hennes arbeid med utredninger om kommunestruktur - kanskje den heteste poteten for Kristiansands-regionen i kommende periode.

33-åringen er opprinnelig fra Vennesla, nå bosatt i Kristiansand.

Erstatter to menn

Den påtroppende rådgiveren har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har vært stipendiat ved Universitetet i Agder. Hun har hatt oppdrag for tidsskriftet Minerva og tankesmien Civita, samt vært med i redaksjonen for tidsskriftet Stat og styring.

Arbeidsinstruksen til politisk rådgiver er å bistå ordfører i det løpende arbeidet, forberede politiske innlegg, bistå i mediearbeidet og innhente relevant kunnskap for ordførerens arbeid.

Horrigmo erstatter ikke mindre enn to menn når hun tiltrer i midten av desember. Hans Otto Lund og Steinar Kristiansen har siste tiden delt stillingen. Lund sluttet i midten av oktober, mens Kristiansen blir i stillingen fram til nyttår.