FARSUND: Det var 22. oktober i fjor at en 57 år gammel mann fra Farsund ble drept i sin leilighet på Vanse. Drapet ble kjent dagen etterpå, og tre menn ble pågrepet. De tre er 31, 37 og 32 år gamle, alle fra Farsund.

Etterforskningen har avdekket at 32-åringen er den som er hovedmann, som knivstakk og drepte 57-åringen. Han er derfor siktet for forsettlig drap. De to andre har under hele etterforskningen vært siktet for forsettlig drap eller medvirkning.

— Saken er ferdig etterforsket og sendt statsadvokatene for påtaleavgjørelse. Det er riksadvokaten som skal ta det endelige standpunkt til hva de tre skal tiltales for. Jeg vil ikke si noe om hvilken innstilling politiet har gitt til statsadvokatene, sier politiadvokat Hellek Rue ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Statsadvokaten som har ansvaret for denne saken er på ferie, og det kan tidligst ventes en endelig tiltale i slutten av august eller begynnelsen av september.

Det knytter seg spenning til hva 31-åringen og 37-åringen blir tiltalt for. Forsvarerne til de to har begge gitt uttrykk for at deres klienter bare kan tiltales for medvirkningsansvar i forbindelse med drapet.