— Han kjenner Start veldig godt som spiller, har erfaring fra U-landslaget og vært i Tyskland og flere ulike norske klubber. Steinar har alle forutsetninger for å få det til i Start, sier Ståle Solbakken til Fædrelandsvennen.

Etter flere uker med forhandlinger og spekulasjoner ble Steinar Pedersen endelig klar for Start lille-julaften.

Solbakken er FC København-trener og tidligere lagkamerat med Pedersen i Lillestrøm på 90-tallet. Solbakken husker Pedersen som en bestemt og målrettet mann.

— Vi merket at han ikke var redd for å ta i et tak. Da vi spilte sammen var han et ungt ledertalent. Jeg husker at Steinar ville mye med fotballen, sier Solbakken.

Ikke overrasket

Solbakken og Pedersen fikk kun en sesong sammen i Lillestrøm, men likevel er ikke Solbakken overrasket over at Pedersen nå er på vei til å bli en trener på eliteserienivå i Norge.

— Jeg tenkte jo ikke over det den gangen vi spilte sammen, men når jeg ser tilbake på det nå er jeg ikke forundret. Han var en veldig seriøs ung mann, sier Solbakken.

Han er ikke redd for at Pedersens to år som hovedtrener i Jerv er for liten erfaring til å trene et lag i toppserien.

— Nei, det kommer han til å takle helt fint. Han kjenner kulturen og har vært spiller i Start, og opplevd forskjellige miljøer. Det viktigste er å se om du kan få satt en ålreit spillertropp og blir enige om hva du vil, mener Solbakken, som ikke er veldig imponert over kvaliteten i Starts nåværende tropp.

— Det er ikke helt overlegent for å si det sånn. Jeg så perioder av begge kvalikkampene mot Jerv og det var ikke stor forskjell på lagene.

Imponert Belsvik

Fram-trener Petter Belsvik spilte med Steinar Pedersen i Start på 90-tallet og hadde Pedersen som spiller da han trente Lillestrøm mellom 2009 og 2011. — Steinar hadde som spiller alle forutsetninger til å bli en god trener. Han var gjennomført profesjonell. Han var en læremester for unge spillere. Steinar var en drøm å trene, for han var spørrende og utfordrende på nye forbedringer, sier Belsvik til Fædrelandsvennen.

Steinar Pedersen og Petter Belsvik har spilt sammen i Start og i Lillestrøm var Belsvik trener for Pedersen. Han tror Start vil bli bedre defensivt med Pedersen som trener. Foto: Solum, Stian Lysberg

Belsvik er klar på at Pedersen vil gjøre en forskjell i Start-laget.

— Start kommer til å slippe inn langt færre mål. De vil bli mye gjerrigere. Det er fornuftig, men jeg håper at ledelsen og publikum rundt Start er klare på det. Jeg synes det har vært for store krav rundt Start hos publikum. Man må huske på at de har noen ålreite spillere, men flere som sliter med nivå og da er det riktig å få et godt organisert lag fremfor å spille feiende underholdende angrepssfotball, mener Belsvik.

Fornuftig valg

Sammen med Pedersen holdt Kristofer Hæstad på å vinne seriegull med Start i 2005, men måtte ta til takke med sølv. Hæstad mener Start velger rett mann i Pedersen.

— Jeg er utrolig imponert over det han har fått til med Jerv. Han har vist at han har mye å fare med og jeg synes det er et veldig fornuftig valg, sier Hæstad.

Steinar Pedersen, til venstre, er et godt valg som ny Start-trener mener Kristoffer Hæstad, til høyre. I midten sitter Marius Johnsen, som er Pedersens svoger. De tre spilte sammen i Start på midten av 2000-tallet og holdt på å bli seriemestere. Foto: Torstein Øen

Den tidligere midtbanekrigeren er begeistret for jobben Pedersen har gjort i Grimstad over to sesonger.

— Steinar har alltid hatt et klokt fotballhode. Det som har imponert meg mest er hvor dedikert han er. Han har jo forvandlet Jerv fra en breddeklubb til å bli en toppklubb på mange måter. Det er ikke tilfeldig, for han er svært profesjonell, mener Hæstad.

Bunnseriøs i alt

Sven Fredrik Stray, Arendal-spiller, var i Jerv forrige sesong og var en nøkkelspiller Pedersens opprykkslag. Stray skryter av 40-åringen.

— Steinar er en veldig god trener. Han er bunnseriøs i alt han gjør, jobber hardt og er ambisiøs. Han er flink til å lytte til spillerne og utvikle dem. Profesjonell er et ord som betegner Steinar veldig godt, mener Stray, som mener det er en selvfølge at Pedersen tar over Start.

— Jeg ble fort sikkert på at han skulle bli Start-trener etter utfallet av kvaliken. Selv om flere folk i Grimstad synes det er litt overraskende, men det er naturlig, påstår Stray.