Sprek-bloggen - Njerve.jpg

Da er to Sprek-uker forbi, og det er bare 6,5 uker igjen til Palmerittet. Det er ikke mye tid. Det er tross alt snakk om å få en utrent husmor i stand til å sykle flere mil i terreng, og det er ikke gjort over natta! Kondisjonen har et enormt forbedringspotensiale, det har jeg alltid visst, men her er det flere ting å jobbe med.

Sprek-bloggen - Njerve.jpg

På fellestrening forrige mandag syklet vi første del av palmerittløypa, og den går innom små stier i baneheia som jeg aldri har visst om — jeg syklet med stive skuldre og hjertet i halsen hele tiden, og istedetfor vakker natur så jeg potensielle fallgruver hele veien. Jeg fikk det plutselig for meg at det finnes en reell mulighet for å ikke komme i mål med armer, bein og tenner inntakt - og den tanken er skremmende!På onsdag var jeg fortsatt vettskremt, så jeg valgte en sykkeløkt på flat mark og asfalt - ingen skumle bakker og ikke et snev av skummelt underlag. Man skulle jo tro at det gjorde susen, men for å være ærlig så kjedet jeg meg litt - jeg fikk plutselig lyst til å prøve meg i terreng igjen og utfordre frykten litt. Det ble med tanken på onsdag, og jeg parkerte sykkelen etter to mil på flat mark.

Men så kom fredag og DA var jeg back on track! Foreldrene mine koset seg med guttene mens jeg og Cato fikk en god treningsøkt sammen. Enten har han en beroligende effekt på meg eller så har frykten jobbet seg mindre inni huet mitt, for plutselig var det gøy å sykle i Baneheia! jeg fant ikke igjen stiene fra fellestreningen, men vi fant noen som ligna og øvelse gjør mester. Det må uendelig mye øvelse til før jeg kommer til å føle meg i nærheten av å mestre dette, men jeg er ikke så vettskremt lenger, og jeg ser at jeg kan få det til på sikt.

Nå er det bare å jobbe med kondisjonen, frykten og alt annet som dukker opp underveis - for én ting er hundre prosent sikkert ; jeg skal fullføre dette her, og jeg gleder meg til den berusende følelsen jeg helt sikkert får når jeg sykler i mål - om de så har pakket sammen og alle har forlatt målområdet når jeg kommer så langt!

Sjekk Lindas siste treninger her: