— Det er flere årsaker til det. En er at jeg har løpt for klubben i åtte år, og gjennom de årene har vi hatt stor suksess og vunnet «alt». Men nå synes jeg litt av lidenskapen som kjennetegnet oss i starten mangler, hos meg selv inkludert. Riktignok vant vi Jukola i sommer, men vi har ikke lykkes i Tiomila på de tre siste årene. Og at Holger (Hott) la opp og Jostein (Andersen) flyttet til Oslo, har også hatt sitt å si. Og selv om vi har fått noen nye, har vi likevel ikke klart å få samme nivå, sier Hubmann.

- Utrolig fin tid i KOK

Sveitseren har vunnet totalt fire inviduelle VM-gull, inkludert det han vant på mellomdistansen i sommerens VM i Skottland. Han er for øyeblikket rangert som verdens beste orienteringsløper, og har løpt en rekke sterke avslutningsetapper for KOK i Jukola og Tiomila. Blant annet alle de fire gangene klubben har vunnet de to stafettene, som er verdens desidert største og mest prestisjetunge o-stafetter.

— Jeg har hatt en utrolig fin tid i KOK. I tillegg til suksessen på de store stafettene, er det det som løper for dem at jeg har vunnet alle mine fire individuelle VM-gull. Treningsleirene deres har vært av stor betydning, sier 32-åringen.

Han har ennå ikke bestemt seg for hvilken klubb han skal løpe for kommende sesong.

- Vil fortsatt vinne store konkurranser

— Jeg vet ennå ikke. En grunn til at jeg forlater KOK er også at jeg har blitt far til ei lita datter, og har startet på familielivet. Derfor vet jeg ikke om jeg vil prioritere å gå til en klubb som satser på de store stafettene. Det er godt mulig jeg dropper satsing mot de store stafettene, og heller prioriterer forberedelser til EM og VM, sier Hubmann.

Men der har han til gjengjeld store ambisjoner.

— Så lenge jeg holder på, vil jeg vinne medaljer og store konkurranser. Men det er ikke sikkert at jeg kommer til å delta i like mange konkurranser som for noen år siden, sier Daniel Hubmann.