— Denne sesongen har vært nærmest perfekt. Det eneste som mangler er VM-gull. Jeg kom to sekunder for sent på sprinten, sier Hubmann.

- Best i verden

Den lille irritasjonen til tross: Denne sesongen har orienterings-esset vunnet tre sølv i VM, to gull og en bronse i EM før han hjemme i Sveits i helga vant de to siste verdenscupløpene - og med det sikret sammenlagt-triumfen.

— Daniel er absolutt den beste orienteringsløperen i verden, nærmest fastslår Mats Dahlén, trener i Kristiansand OK (KOK).

Det betyr også at 31-åringen er svært ettertraktet av de beste o-klubbene i verden. Han legger heller ikke skjul på at han enkelt kunne meldt overgang til Kalevan Rasti, den finske klubben som har dominert de internasjonale klubbstafettene Tiomila og Jukola de siste årene. Likevel har han ingen planer om å fortalte KOK, som han har løpt for siden 2007. ## - Til stor inspirasjon for de yngre

— Jeg er ikke typen som vil bytte klubb til stadighet. Jeg kunne lett gått til Kalevan Rasti, men jeg hadde ikke følt noen stolthet over å vinne med dem når de allerede er best. Da jeg gikk til KOK hadde de aldri vunnet før, og da var det en veldig stor opplevelse å vinne både Tiomila og Jukola med dem. Jeg er veldig fornøyd med klubben, og har foreløpig ingen andre planer enn å løpe for dem i fremtiden. Hvis de fortsetter å satse i toppen, er det ikke sikkert jeg kommer til å skifte klubb mer i hele karrieren, sier Hubmann - som har vunnet fire VM-gull.

Dahlèn sier dette om hans betydning for KOK:

— Sportslig betyr det enormt mye å ha en slik løper på ankeretappen i de store stafettene, men også utad betyr det mye å ha en så hyggelig person på laget. Selv om han aldri har bodd i Norge, så er han til stor inspirasjon for de yngre løperne når de får se hvordan han trener og får prate med ham på samlinger og konkurranser, sier Dahlén.

PS! Kristiansand-jenta Tone Wigemyr løp inn til 27. og 32. plass i verdenscupavslutningen i helga.