KRISTIANSAND: — Eksepsjonelt, sier meteorologen, som noterte rekorder så blekket sprutet i går, og som venter nye varmerekorder i dag.

Skulle vært rundt 0

— I natt har det på Kjevik vært godt og varmt. Minimumstemperaturen har vært på 11 grader. Maksimumstemperaturen etter klokken 20 i går kveld har ligget på 15 varmegrader, opplyser meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt på Blindern.

— Dette er veldig varmt til å være i slutten av mars. Normalt skal temperaturen nå ligge litt over 0 grader, med en middels døgntemperatur på tre til fem grader, maksimalt åtte til ni grader, sier han.Nå er det altså varmere om natten enn det pleier å være når sola står på det høyeste om dagen.

Venter rekord

— Dette er unormalt varmt. Ingen tvil. Dette blir nok rekord, både i forhold til middeltemperatur gjennom døgnet og måneden under ett, sier Hansen.

— I går ble det satt ny varmerekord for mars i Landvik mars - igjen. Med 21,4 grader var dette andre eller tredje gangen de satte varmerekord i mars. Det var forøvrig hele ni målestasjoner med 20 varmegrader eller mer i går. Dette er helt eksepsjonelt til mars å være, sier Hansen og legger til:- Jo, vi venter nye varmerekorder i dag.

Varmluft fra sør

— Årsaken til varmen vi har hatt er høytrykk sørfra, som har sendt opp varm luft til oss. I tillegg har vi hatt en føn-effekt med regn fra Vestlandet som sender varm luft over fjellene.

— på toppen av dette er det lite snø. Det gir også høyere temperaturer. Hadde vi hatt mer snøsmelting, ville det ført til at temperaturen ikke ble så høy, sier Hansen.