AGDER: – Det ser ikke å gale ut fram til onsdag. Davil det bli mer tilskyet og temperaturene vil falle noe, men ikke noe nedbør,forteller statsmeteorolog John Smits ved Statens Meteorologiske institutt tilfvn.no.

Opp mot 20 grader

Lørdag ble det målt temperaturer opp mot 19 graderflere steder på Sørlandet, blant annet i Mandal.

– Varmest var det i Hynnekleiv i Froland hvor detble målt 19,3. Det kan nok komme temperaturer rundt 18–20 grader også de nestedagene, kanskje særlig tirsdag, sier Smits.

Dermed kan sørlandsfolket nyte sola og de sommerligetemperaturene noen dager til fremover, men jo nærmere vi kommer påske, vilvåren ta tilbake været.

Kjøligere

– Fra onsdag blir det kjøligere og med et mervarierende skydekke. Det kommer noe nedbør over Vestlandet rundt torsdag ogfredag, men det ser ut til at Sørlandet slipper unna, kanskje med unntak avhelt vest, sier statsmeteorologen.

I fjellet vil vinden ta seg opp og de som tenker åfeire påska i fjellet bør være obs.

– Det kan utsatte steder i fjellet komme vind oppmot storm styrke. Det kan skape problemer i fjelloverganger rundt Haukeli ogHovden, advarer Smits.

Fortsatt skogbrannfare

Det tidlige godværet har også gitt et rekordtidligskogbrannvarsel og mangelen på nedbør gjør at det fortsatt vil være stor gress-og lyngbrannfare i lavlandet.

–Det er veldig tørr vegetasjon og det har ikkebegynt å vokse nytt enda så det er gammel vegetasjon. Folk bør likevel værevarsomme, sier han.

Bålforbudet for hele landet starter ikke før 15. april.