Værbilde3.jpg Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: Få ting gleder et journalisthjerte mer enn å berette om gode nyheter. Her får du en skikkelig godbit:

— Nå blir det ordentlig fint vårvær på Sørlandet. Det blir høytrykk og lite skyer på himmelen. Det kommer inn milde luftstrømmer fra langt sør i Atlanterhavet. Selv med klarvær på natta, så kan vi se langt etter nattefrost, sier Thyness til Fædrelandsvennen.

Knallvær i vente. Bildet er tatt ved Myren Gård. Foto: Jon Anders Møllen

Og her kommer kanskje det beste av alt: — Dagtemperaturer på godt over 15 grader er langt innen rekkevidde. Kanskje særlig i morgen, sier Thyness.

Ifølge statsmeteorologen skyldes finværet at et høytrykk er i ferd med å bygge seg opp i Nordsjøen og over Storbritannia. Høytrykket vil ligge i ro i minst én uke.

— Et forsiktig lavtrykk kan stryke lett oppover kysten og inn i Sverige. Det kan føre til litt lavere temperatur i helga, men deretter fortsetter godværet med høye temperaturer. Det blir ikke nedbør, sier Thyness.

Dagtemperaturer på godt over 15 grader er langt innen rekkevidde. Kanskje særlig i morgen

Det er stor sannsynlighet for at finværet vil fortsette inn i påskeuka, men det er for langt fram til å kunne si noe sikkert.

Ifølge Thyness ser man for seg tre scenarioer.

— Høytrykket kan holde stand og vi får en fin påske. Den andre varianten er at det kommer et lavtrykk fra nord. Da får man snø. Forsvinner høytrykket sørover og man får et lavtrykk fra vest, så blir det regn. Det beste man kan si om påska er at det er usikkert, sier hun.

Vi satser alt på det første alternativet! Nyt sola.