KRISTIANSAND: Det ble målt 21,4 grader på Landvik i Grimstad mandag. Dermed er norgesrekorden som ble satt i sist uke på samme sted slått.

22. mars ble det målt 20,6 grader på Landvik, men den nye rekorden for mars er nå altså på 21,4. På Kjevik er det blitt målt 20,9

Perfekt på Lyngør

Fra Lyngør rapporterer seilmaker Fredrik Brodersen om 22 grader og perfekte forhold, (den offisielle temperaturen fra meteorologisk insitutt var 19,7 grader klokken 17):

— Måleren vår viser 22 grader i skyggen her nå. Det er helt fantastisk, og vi har spist middag ute på verandaen, sier Fredrik Brodersen.

Seilmaker Fredrik Brodersen melder om 22 grader hjemme på Lyngør. Foto: Fredrik Brodersen

I vannet er temperaturen 8 grader. Legendariske Seilmakerfruens Kro i første etasje hos seilmakeren har ikke åpent før påske, så han koser seg.— Det er ideelt her nå: Ingen brennmaneter og ingen badegjester, ler Brodersen.

Været var forresten ingen overraskelse for ham:

— Solforsker Pål Brekke sa i fjor at denne vinteren og sommeren ville bli mild og varm. Så dette var ingen overraskelse.

Kan bli varmere

Da fvn.no var i kontakt med meteorologen tidligere i dag, var ikke de nye tallene kommet inn. Men allerede da var meteorologen forbauset over den høye temperaturen.

— Jeg er litt forbauset. Det er sannelig et kraftig byks, sier vakthavende statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Torsdag før helgen slo Kjevik varmerekorden fra 1946, med 17,6 grader.Men i helgen skyllet enda varmere vinder inn over Sørlandet. Mandag klokken 15 noterte lufthavens termometer altså 20,7 grader.

Og ikke nok med det. Det kan bli varmere.

— I kveld får vi oversikten fra landsdelene, og det kan bli enda varmere, sier Biseth Granan.

Klokken 17 var temperaturen på Kjevik steget til 20,9 grader.

Hvordan nyter du finværet? Send oss dine bilder. Husk å skriv hvem som er på bildet og når, og hvor det er tatt. Adressen er nyheter@fvn.no.

Enda varmere

Og ikke nok med det. Det kan bli enda varmere - i morgen.

— Ja, i morgen får vi samme været, gunstig vind, og lite skyer. vi kan nok legge på litt, og det kan være vi får nye rekorder, sier Biseth Granan.

— Kan dette gode været på en måte sette seg?

— Ikke i denne omgang i alle fall. Det er på ingen måte sommeren som har kommet. Mot helgen og til neste uke ser det ut til å bli mer normalt. Med vind fra nord, forventer vi kaldere vær.

Varmt flere steder

Det er varmt flere steder på Sørlandet. Her er oversikten fra databasen til Meteorologisk institutt ved dags ende:

Kjevik: 20,9

Hynnekleiv: 19,7

Gjerstad jernbanestasjon: 20,3

Mandal III: 17,7

Byglandsfjord Neset: 16,9

Valle: 16,0

Lyngør fyr: 19,7

Oksøy fyr: 17,8

Sirdal - Sinnes: 12,0

Nelaug: 20,0

Hovden - Lundane: 9,7

Torungen fyr: 9,6

Lindesnes fyr: 8,8

Lista fyr: 6,3