På Hans Otto Lunds egen valgbrosjyre, blir folk i Randesund og på Hånes bedt om å stemme på ham om de ønsker ny idrettshall på Sukkevann eller bedre kollektivtilbud.

Randesund er en av de bydelene som vokser raskest. Det betyr også flere potensielle velgere for politikere fra bydelen. Jeanette Hamre flyttet til bydelen siden den var barnevennlig. Her sammen med barna Fredrik og Sebastian. Foto: Sondre Steen Holvik

— Ideen kom etter nominasjonsmøtet der jeg følte at jeg ble litt degradert. Det ble jeg skuffet over, såpass ærlig skal jeg være, sier Lund som de fire siste årene har vært Høyres gruppeleder i Kristiansand.

Høyres nominasjonsmøte ville at Renate Hægeland fikk andreplassen på lista, noe som betyr at hun blir gruppeleder. Lund havnet på 14. plass.

— Mange sa at jeg ville komme inn uansett, siden jeg ville få nok personstemmer. Men jeg tenkte at det ble for lettvint, og jeg ville ta opp kampen. I tillegg vet vi at denne bydelen ikke er særlig godt representert i bystyret i dag.

Greit

Det er en del velgere å fri til i Randesund. Det bor i overkant av 12.000 i Randesund og 4200 på Hånes, og mange av dem er barnefamilier.

— Det er barnevennlig her og et koselig område, sier Jeanette Hamre, en av mange småbarnsforeldre som har flyttet hit.

Den store saken i Randesund er en ny flerbrukshall som bystyret ennå ikke har bevilget penger til. Det betyr at mange må trene i sentrum siden Sukkevannshallen ikke er stor nok. I Sukkevannshallen starter de første treningene like etter skoletid. Det gjelder blant annet for Tale Søderlind, Malin Borgersen, Emma Vårdal, Hedda Westersjø, Nora Årst og Jenny Anine Mykjåland. Foto: Sondre Steen Holvik

— Er det noe i bydelen det må gjøres noe med?

— Egentlig ikke, jeg synes det er veldig greit her, sier hun.

Men det er ikke alle som synes alt er like greit. I sommer sa daglig leder av Randesund IL, Øystein Konradsen, at han mente politikerne ikke har tatt hensyn til at bydelen er den som vokser mest.

— Det er 3850 barn i Randesund og de skal dele på en hall. Vi kunne uten problem ha fylt opp fire.

Full

Ny flerbrukshall er den store saken i Randesund ved dette valget. Dagens hall er fra 2004, og det er 90 håndballag som kjemper om plassen (se fakta).

Lars Lura (th) har bodd på Søm siden 2005, mens Reidar Andersen flyttet dit allerede i 1971. -Den gang var det som å flytte på landet, sier han. Nå vokser bydelen hvert eneste år. Foto: Sondre Steen Holvik

— Hallen var smekk full med det samme den ble bygd. Nå kjører vi 500 turer til Lund og sentrum i uka, der det er bedre kapasitet i hallene, sier Konradsen som håper saken blir sentral i valgkampen.

— Vi sier ikke at folk skal stemme på et bestemt parti, men at de må stemme på politikere som er fra Randesund og som vil satse på idretten.

Øker

Hvis alle utbyggingsplanene blir realisert, vil folketallet i Randesund øke fra dagens 12.000 til 20.000.

Harald Vatne har problemer med å finne en god valgkampsak til politikerne som vil sanke stemmer i bydelen. Men til slutt foreslår han at bomstasjonene bør fjernes. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det er jo ikke til å kjenne seg igjen her ute. Da vi flyttet ut i 1971, var det bare en kjerrevei her. Det var som å flytte på landet, sier Reidar Andersen som vi møter på Søm.

Det er altså en del postkasser å velge mellom når Hans Otto Lund tar med seg venner og familie for å dele ut de 1500 brosjyrene han selv har finansiert.

Konkurranse

De andre partiene har også innsett at bydelene er viktige. Hans Otto Lunds brosjyre får konkurranse fra Arbeiderpartiets. Sakene er stort sett de samme: ny flerbrukshall, gang og sykkelvei langs Sømsveien, tilgang til friområder og bedre kollektivtilbud.

— Vi vet at folk er opptatt av bydelen sin og det som skjer i nærmiljøet. Derfor deler vi ut brosjyrer i alle bydelene, sier Aase Gerd Paulsen (Ap).

Det samme gjør Frp, og igjen er det flerbrukshallen som skal sanke stemmer i Randesund.

— Argumentene for hall er gode, og de er målbare. Når vi ser hvor mange som må dele på en enkelt hall, ser vi at det trengs en ny hall her, sier toppkandidat Stian Storbukås.