Det opplyste administrerende direktør Jan-Roger Olsen under styremøtet i Sørlandet sykehus torsdag.

Et stort antall tilhørere fra Flekkefjord fikk høre at det som først var et permanent vedtak, er blitt endret til et midlertidig vedtak. Direktøren og de tillitsvalgte og ansatte har, gjennom dialog, blitt enige om at stansen i bukoperasjoner skal vare helt til nasjonal sykehusplan foreligger.

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen.

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter Olsen at han med det mener at bukoperasjonene skal stanses fram til nasjonal sykehusplan er ferdig behandlet i Stortinget.

Vil ha en åpning

Nasjonal sykehusplan skal legges fram til høsten. Men så blir det en høringsrunde, og så påfølgende politisk behandling. Olsen opplyser at tidsskjemaet per nå skisserer at endelig vedtak skal være fattet i Stortinget våren 2016. Under møtet formidlet styrerepresentant for sykepleierforbundet, Bjørg Nikolaisen, at de ansatte i Flekkefjord vil ha en åpning for å gjeninnføre akutte bukoperasjoner i Flekkefjord.

Fylkesmannen i Vest-Agder holder nemlig på med et tilsyn av bukopersjoner/gastrokirurgi ved alle tre sykehusene, i Kristiansand, Arendal og Flekkefjord.

Feilbehandling og feildiagnoser

— Dersom fylkesmannen konkluderer med at det er forsvarlig å begynne med bukoperasjoner i Flekkefjord, ønsker de ansatte at det umiddelbart blir satt i gang, sa Nikolaisen.

Bukopersjonene ble stanset umiddelbart i vinter da sykehusledelsen fikk nye meldinger om feilbehandling og feildiagnoser.