Det viser referat fra et dialogmøte sykehusledelsen ar hatt med tillitsvalgte ved Sørlandet sykehus 22. april. Tema var de omstridte beslutningene om å stanse akutte bukoperasjoner i Flekkefjord og overføre alle syke nyfødte fra Arendal til Kristiansand.

Det er dette som er tema ved torsdagens ekstraordinære møte i sykehusstyret i Quality hotell Sørlandsparken. Dette møtet arrangeres blant annet etter atstortingsrepresentant Svein Harberg (H), og flere andre politikere og tillitsvalgte har ment at sykehusdirektørens håndtering av de to omstridte sakene må føre til hans avgang.

I referatet står det svart på hvitt at arbeidsgiver har brutt bestemmelsen i hovedavtalens paragraf 31. Den handler om drøftingplikten arbeidsgiver har i forbindelse med endringer i driften. Poenget er at arbeidsgiver skulle drøftet med de tillitsvalgte før en beslutning blir tatt.

Direktøren sa i møtet med de tillitsvalgte at dette burde vært håndtert annerledes og beklaget dette.

Olsen innrømmet også at problemene i Flekkefjord har vært kjent over tid. Det har vært flere tilfeller hvor pasienter har blitt feilbehandlet i forbindelse med diagnostisering eller behandling av problemer i mageregionen.

"Problemet har toppet seg nå med flere feil i den senere tid. Dette måtte handles nå, men burde vært gjort tidligere", framgår det av referatet som sykehusstyret får klokken 17. Tillitsvalgte karakteriserte saken som et eksempel på "skrikende mangel på kommunikasjon og at prosessen er helt uakseptabel.