SIRDAL: — Det var helt forferdelig. Rett foran meg lå en motorsykkel som akkurat klarte å unngå sammenstøt med snøscooteren. Det hadde vært fatalt om de hadde krasjet, sier Bjarne Roland fra Hægeland i Vennesla.

Onsdag kveld var han på kjøretur på hovedveien gjennom Sirdal, like ved Fidjeland. Da møtte han på bilen som hadde en snøscooter lastet på tvers på tilhengeren. Roland snudde bilen tvert og fulgte etter.

- Jeg kjørte forbi, stoppet midt i veien, satte på nødblinken og gikk ut av bilen. Da måtte han også stoppe, forteller Roland.

Les også:

La seg flat

Da bilen med snøscooteren stoppet, ga han sjåføren klar beskjed om å frakte lasten på en annen måte.

— Han la seg helt flat, men sa han ikke skulle kjøre så forferdelig langt. Da spurte jeg hva han tenkte med, for dette var ille, sier Roland.

Man har lov til å laste en tilhenger 15 centimeter utover veggene på hengeren, eller 7,5 centimeter på hver side.

Les også:

Satte fra seg snøscooteren

Han forsøkte også å varsle lensmannskontoret i Sirdal, men siden han ikke fikk svar på telefon, lot han det være.

— Mannen satte fra seg snøscooteren og skulle hente den igjen senere, så da gjør han det nok skikkelig, forklarer han.

Selv om bilen lå nesten på den hvite stripa, stakk snøscooteren ut over den gule midtstripa. Foto: 03811-tipser

Roland driver firmaet Roland Consulting, og har i 30 år jobbet med sikkerhetsarbeid og lastsikring. — Dette er noe av det verste jeg har vært borte i, så jeg måtte jo reagere. Det var bare flaks at verken motorsykkelen eller min bil ble truffet av snøscooteren, sier han.

Kjøreforbud og anmeldelse

Kjøretøyansvarlig Morten Nilsen i Statens vegvesen avdeling Vest-Agder var ikke i tvil om hva reaksjonen ville blitt dersom de hadde kontrollert kjøretøyet i Sirdal onsdag kveld.

- Han ville fått totalt bruksforbud og blitt anmeldt. Med den lasten der ville han ikke fått kjøre videre. Det er helt tankeløst, sier Nilsen.

Les også:

Han skryter av at Roland tok ansvar og fikk stoppet snøscooteren.

— Man kan bare se for seg hvordan det hadde gått dersom snøscooteren hadde truffet en bil, eller enda verre, en motorsykkel som ligger tett på den gule midtlinja i en sving, sier Nilsen.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med eieren av tilhengeren. Den tilhører et firma på Tonstad, som lånte den ut onsdag, og ikke visste hva den ble brukt til.

Her inspiserer sjåføren sin egen last på nytt etter at han ble stoppet av Bjarne Roland. Foto: 03811-tipser