- Se hva de møøøøtte!

Linn Christin på Voss så noe skikkelig kult i trafikken fredag.

Publisert: Publisert:

Linn Christin Karlsen sperret opp øynene da hun så denne kua på Voss fredag. Foto: Linn Christin Karlsen

  • Linn Gjerstad
Denne artikkelen er over fire år gammel

Folk på Voss sperret øynene opp da de møtte denne pickup-en med en ku på flere kubikkmeter på lasteplanet fredag formiddag.

— Den fartet rundt på Voss. Vi trodde først det var en levende ku, men det var heldivis en plastikk-ku. Den kjører rundt i én til én-størrelse, sier Linn Christin Karlsen til Bergens Tidende.

Mysteriet

Plast eller ei, noen kujon var den ikke der den sto høyreist midt i trafikken. Hvorvidt den var plaget av kulde vites ikke, men det så ikke så mørkt ut.

— Det så ut som den var stripset fast, så jeg tror den sto stabilt og nøt utsikten. Dette er vel mer fredagsmoro enn trafikkfarlig. Jeg tror det skal gå bra, sier Karlsen og ler.

Men hvem var det som sto bak? Var det kanskje Cubus? Eller en møbelkjede? Var det noen kulturaktører eller kanskje noen mødre? Hadde noen tatt for mye Møllers tran? Var det noen fra Møre?

Hovedmistenkt

Bergens Tidende har vært i kontakt med en mønsterborger på Voss, Hans Engelsen Eide. Historikken tatt i betraktning er han som regel hovedmistenkt når slike ting skjer.

— Er du på vei til ett eller annet kulturarrangement?

— Ha-ha! Nei, jeg er på vei på jakt, sier Engelsen Eide.

Og neida. Han skal ikke ha med seg en ku på jakt:

— Jeg har lånt bort kuen! Dette er nok inspektør Anders Finne ved Voss Jordbruksskule som er på vei til Bergen for å lokke nye studenter til Voss. Vi trenger alle vi kan få. Vi har fått verdens flotteste videregående skole her, og han har fått låne kuen min for å fylle den med bergenske ungdommer, sier Engelsen Eide.

Han er kjent for mye galskap og markedsføringsstunt for blant andre Kari Traa og Bula.

— Dette er er den gamle kuen til Skigutane, men nå er det Active Brands som eier den. Vi har brukt den som hageku utenfor kontoret, sier Engelsen Eide, som forresten også er kjent som habil kulekjører fra OL på Lillehammer.

Tilståelsen

Så da kulminerer altså historien i følgende tilståelse:

— Ja, jeg var ute og kjørte fredag, men nå har jeg parkert den litt. Det er en stor yrkesmesse i Grieghallen i neste uke som heter Yrkeslabyrinten. Vi skal ha stand der sammen med Stend videregående blant andre. Vi må selvfølgelig ha husdyr med oss. Vi har også vært på Voss rafting for å få med en svær flåte. Å ta videregående på Voss er kjempeaktuelt for elever fra Bergen, sier inspektør Finne.

— Men du skal videre til Bergen?

— Ja, men vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal ha den på lasteplanet eller på tilhenger ennå. Uansett blir den helt sikkert lagt merke til i trafikken. Jeg lover at den skal fraktes etter Mattilsynets forskrifter, sier Finne til Bergens Tidende.

Så er det bare å håpe at ikke kuen blir kullosforgiftet eller kullsvart av eksos på vei fra Voss til Bergen. Forhåpentligvis unngår den også å bli møkkete. Og at den ikke er mørkredd siden den skal gjennom en god del tunneler. Bergens Tidende anmoder trafikanter å kjøre forsiktig så det ikke blir noen møteulykker.

Publisert:

Les også

  1. - Bilen ville utvilsomt blitt stoppet

  2. - Ville blitt anmeldt på stedet

  3. - Et vindkast kan vippe den overende

  4. Henger i en henger i henger i henger på en båthenger

  5. Sjekk den lasten

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.