— Det så litt skummelt ut. Da jeg kjørte forbi, så jeg at det ikke var veldig godt sikret, forteller Sverre Hallvard Hamre som tok dette bildet på vei til jobb på riksvei 9 tirsdag morgen.

UP-sjef på Sørlandet, Øystein Krogstad, sier bilen måtte ha blitt stanset for å avgjøre om den er lastet lovlig. Det er ikke høydebegrensninger på last og ingenting her som stikker ut på siden.

Ser utrygg ut

— Men dette ikke ser ut som en trygg måte å laste noe på. Et vindkast, en bråbrems eller en kjapp unnamanøver kan være nok til at denne bilen kan velte, forteller distriktsleder i Trygg Trafikk Ole Rath.

Han mener dessuten at lett materiale på toppen er problematisk.

— Hvis noe ramler av lasten, for eksempel foran den bilen som kommer mot, vil sjåføren i denne bilen automatisk foreta en unnamanøver for å unngå å bli truffet. Og dette kan selvsagt føre til livsfarlige episoder, sier han.

Ønsker mer bevisste sjåfører

Han ønsker at sjåfører generelt blir mer bevisste om hvordan de fremstår. Trygg Trafikk mottar ofte henvendelser fra folk som irriterer seg over uforsiktige medtrafikanter.

— Tenk hvis du som bilist og medtrafikant skal være den som på grunn av dumskap eller sløvhet skal være den som får andres liv på samvittigheten, advarer han.