— Hengeren hadde punktert, så han ble stående der i et par timer. Han fikk nok noen merkelige blikk i løpet av dagen, sier Øystein Krogstad, leder av Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, til Fædrelandsvennen.

Det var fredag en observant tipser tok bilde av den noe spesielt lastede hengeren sammen med patruljen til Utrykningspolitiet.

LES OGSÅ: Henger i en henger i en henger på en båthenger

— Det finnes ikke noe forenklet forelegg for en slik sak, men den må jo anmeldes. Patruljen anmeldte ham for dårlig sikring av last, i tillegg til Vegtrafikklovens §3 om hensynsfull kjøring, forteller Krogstad.

Vegvesenet undersøkte lasten

Hvor bilisten kjørte med lasten, er usikkert. Nå er det opp til politijuristen å vurdere hvordan bilføreren skal straffes.

Det finnes ikke noe forenklet forelegg for en slik sak.

— Det bør bli en hilsen fra politiet til han der. Dette er farlig både i veikryss og rundkjøringer. Dessuten er lemmene nede, så skilt og lys er ikke synlig, sier han.

LES OGSÅ: Sjekk den lasten!

Statens vegvesen undersøkte lasten sammen med UP.

— De anslo overvekten til å være mellom 0 og 100 kilo. Dermed var det ikke noe de grep tak i, forklarer Krogstad.

Motorsag i bilen

UP-sjefen sier at mannen hadde ei motorsag med seg i bilen.

— Men den hadde han ikke tenkt over å bruke. Hvis han i alle fall hadde kappet stammene i to, så hadde det blitt bedre. Men fortsatt hadde de vært altfor lange, sier han.