Byggekomiteen holdt møte med konsulentene mandag, og sendte ut innstillingen på hvem som skal bygge svømmehallen samme dag.

Nummer én

Kruse Smith, som opprinnelig hadde levert tredje billigst anbud, er nå innstilt som nummer én.

— Vi er glade for innstillingen, men det er en ankefrist, så vi må vente til den går ut før vi kan være helt sikre, sier Jon Syrtveit, regiondirektør Syd i Kruse Smith, til Fædrelandsvennen.

- Hva betyr oppdraget for dere?

— Nå har vi ikke fått det ennå, men det er et litt stille marked, så det var nok en viktig jobb å få for alle entreprenørene. Men kommunen må uttale seg videre om dette før alt er klart.

Frist

Kruse Smith skal altså bygge svømmehallen i Vennesla, dersom det ikke kommer noen klager fra de andre tilbyderne innen klagefristen 5. desember.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

Leder av byggekomiteen, Bernt Slettedal (H), ønsker ikke å kommentere tildelingen før alt formelt er journalført av kommunens administrasjon.

— Klagefristen er satt til klokka 12 fredag neste uke. Kommer det ingen klager, kan vi signerer kontrakt da. I så fall ligger vi an til å følge fastsatt fremdriftsplan, og er innenfor mandatet til å bygge for 130,5 millioner kroner, sier han.

Andreplass

Vennesla-baserte VEF Entreprenør er innstilt som nummer to fra byggekomiteen, foran BRG på tredjeplass. Daglig leder i VEF, Hans-Olav Wetrhus, sier det er surt.

- Den kjedelige andreplassen, og i denne bransjen betyr ikke pallplass mye. Men sånn er det, vi kommer ikke nærmere, sier han.

Wetrhus sier at VEF lå rundt 220.000 kroner høyere enn Kruse Smith.

— Det er nok noen ting vi ønsker nærmere forklart nå vi går igjennom papirene, men jeg regner med at kommunen gjorde en grundig jobb på utregningen denne gangen.

Andre runde

Entreprenørene BRG og Skanska kjempet om millionkontrakten for ny svømmehall sist, men flere meldte seg på med lavere priser da den andre anbudsrunden ble åpnet.

Les også:

BRG vant den første runden, som endte med rettssak og annullering etter at Skanska protesterte på tildelingen. Og BRG var billigst på ny da anbudene ble åpnet for annen gang, da prisene rangerte seg slik:

BRG Entreprenør AS: 62,9 mill.

VEF Entreprenør AS: 63,2 mill.

Kruse Smith Entreprenør AS: 64 mill.

Kaspar Strømme AS: 64 mill.

Skanska Norge AS: 65,6 mill.

Veidekke Agder AS: 69,4 mill.

Da het det at ved endelig rangering av tilbudene vil det tas hensyn til prisstigning, forbehold, avvik og kompetanse til nøkkelpersonell.

Og etter at beløpene ble finregnet på, leverte konsulentene en innstilling til byggekomiteen på at Kruse Smith hadde levert det beste tilbudet.

Kruse Smith AS har hovedkontor i Kristiansand, og er en ledende aktør i det norske entreprenør— og eiendomsmarkedet. Selskapet er Norges sjette største entreprenør , og er et familieeid konsern med familien Leire som hovedaksjonær.