1. VM-triumfen i 2010

Her kommer Thor Hushovd i mål i nesten 50 km/h og blir verdensmester. Foto: NTB Scanpix.

3. oktober knuste Hushovd all motstand i massespurten og ble verdensmester i australske Geelong. – VM-seieren henger høyest. Jeg husker alt fra denne dagen. Det løpet har jeg gått gjennom nøye i detaljer også, i forbindelse med selvbiografien min, sier Thor Hushovd.

Hushovd er den eneste nordmannen som har klart bragden å bli verdensmester i landveissykling.

2. Mirakelet i Lourdes, 2011

Thor Hushovd sjokkerte sykkelverden da han gikk til topps på den 13. etappen til Lourdes i 2011 i Tour de France. Foto: NTB Scanpix.

På etappen fra Pau til Lourdes sjokkerte Hushovd sykkelverden iført regjerende verdensmester-trøye. Han stakk i brudd, ble hentet inn og kjørt fra, kjempet seg tilbake, før han distanserte to franskmenn tre kilometer før mål. – Der og da var det helt surrealistisk, en stor lykkefølelse. Det har blitt legendarisk sånn det skjedde og med kommenteringen til Paasche, sier Hushovd.

TV2-kommentatoren Christian Paasche måtte ta til tårer under målgangen.

– Lourdes har Jomfru Maria. Vi har Thor Hushovd, ropte kommentatoren i jubelrus.

3. Seieren på Champs-Élysées, 2006

Thor Hushovd fullførte Tour de France til 20 i stil da han vant i Paris. Foto: NTB Scanpix

På den siste etappen av Touren i 2006 fullførte Hushovd en stor drøm. – Jeg har vunnet på veldig forskjellige måter, men det var selvfølgelig stort å vinne på Champs-Élysées. Men måten jeg vant på vei til Lourdes var mer spesiell.

Spurtkanonen fra Grimstad klemte til på oppløpet i Europas mest glamorøse gate, og slo Robbie McEwen, Stuart O'Gready og Erik Zabel.