— Uten å kunne sette fingeren på én ting, føler jeg at de har blitt bedre i alle spillets faser. De har en veldig bra bakspillerrekke, og det er fristende å si at dersom de hadde hatt en venstrehendt høyreback hadde backrekken vært komplett, sier Hergeirsson.

Han mener Vipers vil slåss med Tertnes, Glassverket og Byåsen om sølvet, bak suverene Larvik.

— De fikk inn en del nye spillere foran sesongen, og det tar alltid litt tid å spille inn. Det tatt i betraktning synes jeg de har prestert bra. Bredden i laget virker å være bra, de er i jevn utvikling og slik jeg ser det er de blant de fem lagene som vil kjempe om sølvet, sier landslagstreneren.

- Ser ut til å være i rute

Landslagstreneren forteller at han og/eller assistenttrener Mia Hermansson Høgdahl har sett nesten alle Vipers kamper i år.

— Jeg tippet Vipers topp tre før sesongen, og jeg mener fortsatt at laget skal slåss om sølvet. De har kommet sterkt etter jul, og ser ut til å være i rute.

Les også: - Ett eller to poeng vil avgjøre

Han mener backrekken er Vipers største styrke.

— Vilde Jonassen er i flott utvikling på venstrekanten, og Karin Weigelt har vært relativt stabilt bra på motsatt kant. De har bra linjespill i store deler, men først og fremst er det backrekken som har tyngden. Der har de et godt utgangspunkt, mener islendingen, som ledet Norge til EM-gull i desember.

Pettersen advarer mot Sola

Søndag klokka 18 spiller tabellfemmer Vipers hjemme i Aquarama mot tabellnier Sola.

Selv etter fire strake serieseirer, advarer trener Gunnar Pettersen mot rogalendingene, som nylig er forsterket med den tidligere landslagsspilleren Tonje Nøstvold.

— Jeg vil si at Sola er det tøffeste laget på nedre tabellhalvdel. Tonje er en mye bedre høyreback enn de som var der før, og på motsatt back har de også en trussel i Malin Holta som scorer mange mål. Jeg vil si at de er kraftig forsterket, og at dette er en litt skummel kamp, sier Pettersen, men legger til:

Flere småskader

— Skal vi henge med i toppen, er dette en kamp vi skal vinne.

Men det er nettopp slike kamper Pettersen gruer seg aller mest til.

Han forteller også om Lynn Knippenborg, Mathilde Kristensen og Ulrika Olsson som alle har vært plaget med småskader denne uka.

— Jeg tror alle spiller på søndag, men jeg liker ikke at de har hatt lite trening over tid.