— Jeg synes fortsatt at bronse er en mer enn tøff nok målsetting, og skal vi se lenger fram, må vi i alle fall vente noen serierunder. Men vi bestemmer alt dette selv, og er ikke avhengige av andre. Det er en fordel, konstaterer Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Søndag slo Vipers Sola 36-22 i Aquarama, og etter fem strake serieseirer etter nyttår, er det faktisk Kristiansand-laget som litt i det stille har sikret seg det beste utgangspunktet til seriesølv. Riktignok er de bare nummer fem på tabellen, men med en eller to hengekamper på de tre andre lagene i sølvkampen, er det Vipers som har avgitt færrest poeng - bak suverene Larvik.

- Åpent i sølvkampen

— Vi har absolutt sjansen til å vinne sølv, men da er det viktig at vi både slår dem vi skal, men også de andre topplagene som Byåsen og Glassverket. Jeg føler det er veldig åpent i sølvkampen, sier Tonje Refsnes, som har fått et voldsomt oppsving nå på nyåret.

Les også: Derfor skal Vipers møte Byåsen igjen

— Jeg føler fortsatt at vi er mer i en utfordrerposisjon, sier Mona Bruskeland, Vipers' solide forsvarsspiller.

Men med seier i onsdagens toppkamp i Aquarama mot Byåsen, er Vipers på bronseplass - kun ett poeng bak Tertnes, som fortsatt vil ha én kamp mer spilt. Og neste onsdag venter Glassverket i Drammen, et lag som i starten av sesongen så ut som den opplagte sølvkandidaten, men som etter to tap på de fem siste kampene, plutselig virker overkommelige likevel.

Vil ikke ha «sølvprat«

— Det er veldig viktig for vår egen tro at vi klarer å vinne mot dem som ligger foran oss på tabellen. Spiller vi opp mot vårt beste, har vi sjans, mener Bruskeland.

Les også: Landslagstreneren skryter av Vipers

— Det har blitt jevnere i sølvkampen enn det så ut til tidligere, og vi ser at det er mulig å nå opp. Men dersom vi tenker for langt fram, er det lett å miste fokus. Vi får la tabellen leve sitt eget liv, også vet vi at jo flere kamper vi vinner, jo større er sjansen for medalje. Men har vi «sølvprat», tror jeg vi mister fokus på det som kommer, sier Pettersen.

Han minner også om at Vipers har hatt fordel av et enklere kampprogram i hele januar, og ikke møtt noen av lagene som har et realistisk håp om medalje.

— Det er først nå vi går inn i en periode med mye tøffere motstand.

Krever større stabilitet

I de to neste kampene venter altså Byåsen hjemme og Glassverket borte før den nærmest «umulige» oppgaven hjemme mot Larvik. Så venter Oppsal borte og Skrim hjemme, før to svært avgjørende kamper borte mot Byåsen og hjemme mot Tertnes.

— Jeg føler at vi er i stand til å slå de andre lagene som kjemper om sølv, men det forutsetter at vi er enda mer stabile i hver enkelt kamp. Mot Sola rotet vi veldig i forsvar i 1. omgang, men spiller strålende de første 15 minuttene etter pause. Vi kan ikke svinge slik, sier «GP».

Som likevel forklarer de fem strake serieseirene etter jul, samt avansementet i cupvinnercupen mot polske Lublin, med langt høyere stabilitet.

— Vi har et høyere laveste nivå enn vi noengang har hatt, og når vi først faller ned, varer ikke periodene så lenge som før.