OSLO: 22-åringen fra Lillesand har hele tiden hevdet at hun ikke visste at hun hadde flere kilo kokain i kofferten da hun reiste hjem fra ferie i Bolivia for fire år siden. Hun ble trodd av Oslo tingrett i fjor høst og frikjent, men påtalemyndigheten anket saken.

Statsadvokat Petter Mandt har tidligere sagt til NTB at tiltalen mot kvinnen er uendret fra behandlingen i tingretten.

Ankesaken vil dermed dreie seg om bevisvurderingen. Det er et faktum at det ble funnet narkotika i kvinnens bag. Men skal påtalemyndigheten vinne ankesaken, må lagmannsretten komme til at tiltalte også visste hva hun hadde i bagen. Det må påvises forsett.

22-åringen fra Lillesand ble sammen med to andre norske kvinner, Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen, pågrepet i Bolivia i mai 2008 med flere kilo kokain i bagasjen. Beslaget ble først opplyst å være drøyt 22 kilo, men ble i tiltalen senere nedjustert til det halve fordi det viste seg at kokainet ikke var skikkelig veid.

Kvinnen rømte fra Bolivia før rettssaken kom opp der, og ble deretter tiltalt for smuglingsforsøk i Norge.

Hun har hele tiden nektet for at hun visste hva som var i bagene som de ble stoppet med i Cochabamba i Bolivia.

Kvinnen var tiltalt sammen med fire andre personer, som ble dømt i tingretten. De fire har alle anket saken. Tre av disse nektet straffskyld da ankesaken kom opp tirsdag, mens den femte tiltalte, en 26 år gammel teologistudent fra Oslo som regnes som hovedmann, kun har anket over skyldspørsmålet.