OSLO: — Hun så aldri noe kokain. Hun var på kjærestetur med Stina. Det falt henne aldri inn at det kunne være kokain i bagene, sa Bore i retten i dag.

Bore avviste dermed fullstendig aktors påstand om at 21-åringen smuglet narkotikaen med forsett.

Forsvareren til 21-åringen fra Høvåg mener vitnemålet til Rodriguez er det eneste som taler for at 21-åringen visste at de skulle smugle kokain fra Bolivia til Norge. Han brukte derfor første delen av sin prosedyre på å angripe kvinnen som fortsatt sitter fengslet i Bolivia.

— Dette er en person som ikke har noen troverdighet i en straffesak. I hennes forklaring var så mye motsigelser og så mye hat at den ikke kan brukes av retten, sa Bore under sin prosedyre i Oslo tingrett.

Les også: Rodriguez sier Lillesand-kvinnen løy om Spania-tur

- Var en smuglertur

— Dette var en smuglertur. Det er hevet over tvil. Det var tre jenter som dro ned, sammen med et toårig barn. De to andre er dømt to ganger for kokainsmugling. Madeleine og Stina visste at dette var en smuglertur, sa Bore.

Bore mener det er åpenbart at Rodriguez løy i sitt vitnemål.

— Min klient fikk ordre av Madeleine at hun skulle si at bagene var kjøpt på markedet i Santa Cruz, sa Bore.

21-åringen adlød ikke denne ordren og valgte å forklare seg for boliviansk politi. Bore mener Rodriguez' vitnemål må ses som en hevn for dette.

Aktor: - Nok til å dømme

Aktor, statsadvokat Petter Mandt, har i sin prosdyre bedt retten dømme 21-åringen til fengsel i seks og et halvt år. To av årene ble foreslått gjort betinget.

21-åringen har hevdet hun trodde de skulle til Spania. Som grunnlag for sin påstand viser Mandt til forklaringen til Madeleine Rodriguez. Hun hevdet i sitt vitnemål at alle de tre kvinnene kjente formålet med turen.

- Sa hun var i Spania

— Dette støttes av andre vitner, som har forklart seg om hva de tre visste før de reiste til Bolivia. 21-åringen har også chattet med en venninne mens hun var i Bolivia. Da fortalte 21-åringen at hun malte hus i Spania, sier Mandt til fvn.no.

Det totale bevisbildet mener Mandt er tilstrekkelig for å kunne dømme 21-åringen for smuglingsforsøket.

Dette avviste Bore fullstendig i sin prosedyre.

— Straffekravet hviler på Madeleines forklaring. Det finnes ikke andre beviser som kaster noe negativt lys over min klient, sa Bore.

21-åringen var i kontakt med foreldrene sine etter ankomst til Bolivia, men fortalte aldri at hun ikke var i Spania.

— Det har min klient gitt en plausibel forklaring på. Hun har levd et noe overbeskyttet liv og en brå endring av reisemål ville uroet moren hennes betydelig. Hun har hatt noe kontakt med venner på epost, men fortalte aldri dem hvor hun var fordi de kunne komme i skade for å fortelle det til foreldrene hennes, sa Bore.