OSLO: Etter først å ha angrepet troverdigheten til Madeleine Rodriguez gikk forsvarer Bore over til å snakke om troverdigheten til 21-åringens forklaring.

Han mener det ikke finnes et eneste bevis eller indisie som tilsier at 21-åringen kjente til kokainen. Bore viste til at det var Stina Brendemo Hagen og Rodriguez som ordnet billettene til Bolivia og at det var Rodriguez som ordnet alt under turen.

Nye bilder

I går fikk forsvarerne utlevert nye bilder av bagene som ble funnet i kvinnenes bagasje. Kokainen lå pakket inn i totalt elleve adidasbager som var plassert i de tre koffertene.

— Det er flotte nye bager som er pakket i plast. Statsadvokaten har anført at kokainen er dyktig skjult. Det ser vi på disse bildene. Det er en profesjonell mafia som har pakket dem, sa Bore mens han viste frem et av bildene.

Les også: Slik ble kokainen skjult i koffertene

— Disse bagene kan plasseres i en koffert og fortsatt gi plass til andre ting.

BAGER: Slik lå bagene med kokain i koffertene. Dette er et av flere bilder som påtalemyndigheten fikk tak i først onsdag denne uken. Torsdag ble de lagt frem for retten. Foto: Olsbu, Erlend

Veid med bager

Han kritiserte samtidig påtalemyndigheten for å ta ut en tiltale på at det er smuglet 22,4 kilo kokain uten å forsikre seg om at bagene var blitt veid riktig. Det var først tirsdag påtalemyndigheten opplyste at den reelle vekten trolig var mindre, ettersom kokainen ble veid mens stoffet befant seg i bagene.

Bore la også vekt på at det før Bolivia-turen i 2008 var totalt ukjent for politiet at unge jenter ble rekruttert til smuglerturer av denne typen. Han mente derfor det ikke var noen grunn til at 21-åringen skulle skjønne at det var ugler i mosen.

— Må frifinnes i sin helhet

Forsvarsadvokaten uttalte tidligere i dag at aktoratet ikke har presentert et eneste bevis som viser at 21-åringen snakker usant.

— Ut fra de bevisene som retten har fått presentert er min fremstilling den mest sannsynlige. Dere kan ikke sende en jente i fengsel i seks og et halvt år på et slikt bevisgrunnlag, sa Bore henvendt til tingrettsdommerne.

— Det foreligger ikke forsett og min klient må frifinnes i sin helhet, avsluttet Bore.