— En koalisjon må dannes på politisk grunnlag, og da er det naturlig at de partiene som har mange nok felles saker søker sammen. Vi ser for oss et forsatt samarbeid med Fremskrittspartiet og KrF, gjerne også Venstre og Pensjonistpartiet, sier Høyres ordførerkandidat Harald Furre til Fædrelandsvennen.

Ikke stemning

— Mette Gundersen har de siste dagene sagt at hun ikke utelukker et samarbeid med Høyre. Ser du at en slik koalisjon er mulig?

Aps ordførerkandidat Mette Gundersen vil ikke utelukke et samarbeid med Høyre etter høstens valg. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg vil vel egentlig si nei. Det er ikke stemning i Høyre for en ny «Sørensen - Gundersen»-koalisjon, svarer Furre, og sikter til den politiske alliansen som mellom 2007 og 2011 medførte at Per Sigurd Sørensen var ordfører og Mette Gundersen varaordfører.- Dersom vi vinner valget, vil vi behandle Ap som det største opposisjonspartiet på en ryddig og god måte, og det betyr også at de får noen viktige verv, sier Furre.

Ap og KrF

— Men slik den politiske situasjonen i Kristiansand er nå, er det bare et samarbeid mellom Ap og KrF som virkelig kan forandre på ting. Men KrF har i det siste vært forbilledlig klare på at de ønsker et fortsatt samarbeid med oss. Varaordfører Jørgen Kristiansen oppfatter jeg nå som helt krystallklar.

— Det er nok mange i Høyre som frykter en ny koalisjon med Ap, og en slik allianse er ikke ønskelig for oss, avslutter Harald Furre.