Det sier SVs førstekandidat i Kristiansand, Melissa Joycelyn Lesamana, som reagerer kraftig på ordførerkandidat Mette Gundersens utfall mot Grundekjøn-regimet.

- Skal vi få til en koalisjon holder det ikke å se til venstre, for da blir vi ikke store nok, sier Aps ordførerkandidat Mette Gundersen. Foto: Reidar Kollstad

Mandag gikk Ap-lederen hardt ut i Dagens Næringsliv — og senere Fædrelandsvennen - med kritikk av koalisjonen som har styrt Kristiansand de fire siste årene. Hun presiserte at det er tid for et skifte, men Lesamana spør seg hva det egentlig innebærer:- Spørsmålet er ikke hvordan Mette Gundersen har tenkt å gjennomføre Aps politikk. Spørsmålet er hva som er Aps og Mette Gundersens politikk, sier Lesamana til Fædrelandsvennen.

Det er særlig Gundersens understrekning av at kritikken gjelder ordfører Arvid Grundekjøn og ikke Høyres ordførerkandidat Harald Furre som får Lesamana til å se rødt.

Savner ambisjoner

— Gundersen har også tidligere gått ut i Fædrelandsvennen og snakket varmt om relasjonen med Furre, sier hun.

— Frykter du en ny allianse mellom Høyre og Ap slik vi hadde fra 2007 til 2011 da Per Sigurd Sørensen var ordfører og Mette Gundersen varaordfører?

— Selvfølgelig! Mette Gundersen er villig til å selge hva som helst her. Jeg skjønner ikke at hun ikke har større ambisjoner på opposisjonens vegne. Her har hun sjansen til å få kastet Høyre-styret i Kristiansand for første gang etter krigen! Hun kunne ha appellert til oss, men det er helt stumt. Makt ser ut til å være det viktigste for Gundersen, og da ser det ikke ut til å være nøye om hun får det sammen med Jørgen Kristiansen (KrF) eller Harald Furre, sier Lesamana.

— Nå signaliserer hun at hun foretrekker Furre, og dette er virkelig ille, legger hun til.

Lissepasninger

Hun reagerer også på at Gundersen har ventet helt til nå med å rulle ut den store kanonen:

— Koalisjonen har sagt og gjort utrolig mye rart, og hun har fått lissepasning etter lissepasning uten å foreta seg noe, sier SV-eren som frykter fortsatt blå himmel over Kristiansand de neste fire årene:

— Mette Gundersen skyter både på den ene og den andre, men sier ikke hvor hun har tenkt å plassere seg selv. Ikke en gang i en bisetning nevner hun samarbeid med opposisjonen på venstresiden, og da mener jeg det er all grunn til bekymring.

- Ikke store nok

— Jeg skjønner godt behovet for en avklaring av hvor Ap står, men vi står der vi alltid har stått og har hatt et tett og godt samarbeid med SV både i denne perioden og tidligere perioder. Ap sørger for at SV får posisjoner når de ikke har tyngde nok til å skaffe dem selv, svarer Mette Gundersen.

— Men selv om vi kan drømme om en stor og sterk venstreside i kristiansandspolitikken, så har vi ikke det, og da må vi realitetsorientere oss, fortsetter hun.

Jeg oppfordrer SV til å stå på for å lage en så sterk venstreside som mulig, sier Mette Gundersen. Foto: Reidar Kollstad

— Skal vi få til en koalisjon holder det ikke å se til venstre, for da blir vi ikke store nok. Derfor åpner vi for å samarbeide med de som ønsker det samme som oss.- Og da er samarbeid med Høyre en reell mulighet?

— Slik jeg ser det nå, er ikke det et alternativ, men samtidig er det alt for tidlig å dra noen endelige konklusjoner. Først må velgerne si sitt, sier Gundersen.

- Urealistisk drøm

Og om samholdet på venstresiden, har hun dette å si:

— Ap har samarbeidet godt med SV, Miljøpartiet De grønne og Venstre, og jeg har ikke et vondt ord å si om noen av dem. SV har nå én representant, og at vi sammen skulle få flertall er en urealistisk drøm. Jeg oppfordrer SV til å stå på for å lage en så sterk venstreside som mulig, men også de måtte samarbeide til høyre da de støttet Jan Oddvar Skislands koalisjon fra 2003 til 2007.