Kristiansand: – Vi mener å ha skjellig grunn til å mistenke ham for overgrep gjennom seksuelle handlinger mot 23 gutter, sier politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt.

Etterforskningen mot den varetektsfengslede sportssjefen (31) i Våg fotballklubben fortsetter.

– Det er allerede klart at vi kommer til å be om forlenget varetekt, når denne løper ut 5. mars, sier Ingrid Thorsen.

Åtte gutter til

Fredag neste uke avslutter tingretten dommeravhør av de første femten guttene. Men nå vil politiet altså be om avhør av enda åtte gutter. I tillegg kommer to gutter, som politiet mener er sentrale vitner i saken.

Det er nå to uker siden sportssjefen (31) fra Våg FK ble pågrepet, og fengslet for fire uker med brev— og besøkskontroll, siktet for å ha utnyttet sin stilling til å beføle gutter seksuelt.

Alle 23 guttene tilhører ulike Våg-lag, som den avgåtte sportssjefen har hatt befatning med siste årene, som som også gjenspeiler seg i alderen på de antatte ofrene: tolv til 16 år.

Glassvegg

Dommeravhørene skjer ved at kun en spesialetterforsker fra politiet avhører guttene, én etter én, mens bistandsadvokater, dommer, forsvarer og politiadvokat sitter bak en enveis glassvegg, og kan følge avhørene.

Minst fire ulike dommere fra tingretten, og to spesialtjenestemenn fra politiet, har ansvaret for avhørene.

Avhørene av de nye åtte guttene, som mener 31-åringen har forgrepet seg på, vil skje først etter skolens vinterferie i uke ti.

Ny advokat

Advokat Anita Jarvoll Hekneby er oppnevnt som bistandsadvokat for alle barna. Ett av foreldreparene har valgt en egen bistandsadvokat, Sveiung Søndervik Johnsen.

Onsdag valgte ytterligere ett par å velge en egen advokat, Sven Stray, til å bistå sønnen deres.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg ble kontaktet før helgen, og ble oppnevnt av retten onsdag, sier Stray.

– Vi respekter selvsagt de fornærmedes rett til å ha egne bistandsadvokater, men håper det ikke blir for mange, sier Thorsen.