Dette er bildet av slik datalagerparken skal bli etter hvert. Legg merke til de spesielle stripene på hjørnene. Det er kjennemerket på bygg eid av Bulk. Foto: Bulk Infrastructure
Audun Fledsberg, daglig leder i Metallbygg AS. Foto: PRIVAT

VENNESLA/KRISTIANSAND: — Veldig moro. Vi har hatt en langvarig dialog med Bulk Infrastrcture og er svært fornøyde med at vi vant anbudet på Støleheia i konkurranse med sju andre, sier daglig leder i Kristiansand-firmaet Metallbygg AS, Audun Fledsberg.

Jobben er i størrelsesorden 20 millioner kroner.

Audun Fledsberg, daglig leder i Metallbygg AS. Foto: PRIVAT

PrestisjeprosjekterSelskapet holder på å avslutte utvidelsen av vannfabrikken Voss Productions nye storanlegg på Vatnestrøm i Iveland. Nylig har også Metallbygg reist den nye fabrikken til Sørlandschips og det nye bryggeriet til Nøgne Ø.

— Vi har på få år gått fra å være underleverandør til hovedleverandør. Det skjer fordi vi setter oss ned med kunden og forsøker å finne de beste løsningene, helst noen som sparer kunden for store beløp. Vi synes det er spennende å få lov å samarbeide med kjente sørlandske merkenavn, sier Fledsberg.

Dette er bildet av slik datalagerparken skal bli etter hvert. Legg merke til de spesielle stripene på hjørnene. Det er kjennemerket på bygg eid av Bulk. Foto: Bulk Infrastructure

Metallbygg AS ble etablert i 2010 og eies av Audun Fledsberg, hans bror Hermod Fledsberg og Jan André Tønnessen. Firmaet har vokst til 16 ansatte, hadde 62 millioner kroner i omsetning og fem millioner i overskudd i fjor.1. oktober starter de datterselskap i Steinkjer.

— Når olje går ned og fisk går opp, er det viktig å etablere seg nordover, sier Fledsberg, som er trønder.

Nå skal byggingen i gang på Støleheia. Skissen er fra Bulks presentasjoner. Metallbygg AS vant anbudet om de første tre byggene. Foto: Bulk Infrastructure

Verdens størsteBulk Infrastructure håper Metallbygg å få et langvarig forhold til. Verdens største datalagerpark basert på fornybar energi skal reises på Støleheia, over 100 bygg til sammen, etter at investor Peder Nærbø la sin elsk på området for fire år siden.

Les også:

Les også:

Les også:

— Vi begynner med to sikkerhetsbygg og det første datalageret. Det skal senere leies ut. Vi ønsker å ha byggene nokså klare før vi går ut i markedet, sier prosjektleder Rune Bang i Bulk Infrastructure.

Sikkerhetsbyggene blir på 300 kvadratmeter ganger to etasjer. Datalageret blir på cirka 2400 kvadratmeter. Byggestart er i august.

Vennesla-firmaet VEF har fått betongarbeidene på de tre byggene. Det gleder faglig leder Ole Petter Omdal.

— Vi er i posisjon. Vi håper jo på å bli med på den langsiktige utviklingen på Støleheia, sier han.