OSLO: – Jeg har et klart mål om å vinne, og tror kanskje Tero Pitkämäki og Breaux Greer kan skape en spennende duell om 2. plassen, sier Andreas Thorkildsen selvsikkert.

– Jeg hadde en veldig god økt på treningen sist fredag. Det er ingen tvil om at det begynner å nærme seg noe stort. Derfor tror jeg det kan bli både spennende og morsomt i Golden League-åpningen fredag kveld, sier Thorkildsen til NTB.

Han har holdt seg hjemme og trent mye den siste tiden, men har også lagt opp treningen slik at det skal kunne bli en aldri så liten formtopp til Bislett-gallaen.

– Jeg har veldig lyst til å oppleve følelsen fra i fjor. Derfor kommer jeg til å satse på norsk rekord. Jeg bør være i stand til å klare det, sier OL-vinneren fra Aten for tre år siden.

Han slo til med 91,59 meter på Bislett for et år siden. Det er fortsatt gjeldende norsk rekord i spyd. I år har han klart 87,24 meter og ligger på femteplass på verdensstatistikken, men det er veldig tett mellom de fem beste.

Greer på topp

Amerikaneren Breaux Greer er den som har kastet lengst i år med 90,71 meter, og også amerikaneren har stor selvtillit før toppmøtet på Bislett.

– Jeg går ikke på banen for å bli nummer to, men alle de beste er med her i Oslo, så det kommer til å bli en både tøff og spennende konkurranse, sier amerikaneren til NTB.

Han innrømmer at spyd er en like psykologisk øvelse som alle andre friidrettsøvelser, og i og med at en spydkonkurranse består av seks omganger, sier Greer at det er viktig å få en god start.

– Alle de som er med her i Oslo er i stand til å kaste over 90 meter. Derfor blir det han som er mest heldig og har dagen som kommer til å vinne, spår amerikaneren.

Han sier at årsaken til framgangen hans denne sesongen er at han for første gang på flere år har klart å holde seg skadefri.

– Det er utrolig deilig å våkne opp hver morgen og ikke ha vondt noe sted, sier han med et smil.

Onsdag poserte han sammen med Andreas Thorkildsen og en amerikansk fotball på Rådhusplassen i Oslo til glede for både vanlige publikummere og et stort pressekorps.

Full skjerping

– Det blir full skjerping før fredagens stevne, men det er ikke så veldig spesielt, for de fleste av de beste er med og kaster de store stevnene hele tiden. Jeg er vant til å være skjerpet før hver konkurranse. Det som er spesielt denne gangen er at stevnet går på Bislett. Jeg har lagt opp til en formtopp, og håper det går bra, for det har jeg klart før, sier Thorkildsen til NTB.

For Andreas Thorkildsen er VM i Osaka det store målet i år. For Breaux Greer, derimot, er målet å holde seg skadefri.

– Dersom jeg unngår skader vil jeg være fornøyd. Alt annet som måtte skje denne sesongen tar jeg som en stor bonus før neste sesong som kommer til å bli helt annerledes med OL i Beijing, sier Greer til NTB.

– Jeg er 30 år gammel og føler meg voksen i dette selskapet, men på den annen side skuler jeg mot Jan Zelezny og det han gjorde. Han tok av da han ble 30 år gammel. Derfor tror også jeg at jeg kan ha mange gode år foran meg, sier den sympatiske amerikaneren.

Ved siden av Thorkildsen, Greer og Pitkämäki stiller også Magnus Arvidsson (Sverige), Alexander Ivanov (Russland), Sergej Makarov (Russland), Guillermo Martinez (Cuba), Vadims Vasilievskis (Latvia) og Teemu Wirkkala (Finland) i fredagens spydkonkurranse.