CALIFORNIA: Ikke bare er det årsbeste i verden denne sesongen. Det er også ny amerikansk rekord med over tre meter, og i tillegg til kjempekastet på vel 90 meter, hadde Greer fire av fem gyldige kast over 87 meter. Det nest lengste av kastene hans målte 89,55 meter.

– Jeg føler smerte hver eneste gang jeg kaster, men dersom det ikke var slik, ville jeg ikke hatt noen på banen å gjøre. Spyd må være en av de aller tøffeste grenene rent helsemessig, sa Greer etter rekordserien.

Thorkildsens bestekast i år er på 86,39 meter fra Doha 11. mai. Da var ikke Breaux Greer en gang på listen over de drøyt 30 beste kasterne i verden hittil i 2007, men nå troner han plutselig helt på toppen av listen.

– Jeg har holdt på så lenge og er så gammel at jeg ikke vet om jeg var heldig eller ikke med dette kastet. Det er først når sesongen kommer skikkelig i gang at jeg får svar på hvor bra jeg er, sa Greer etter stevnet i California.

Amerikaneren er allerede klar for Bislett Games 15. juni. Der kan det bli toppduell mot Andreas Thorkildsen som satte norsk rekord på Bislett i fjor med 91,59 meter.