OSLO: — Jeg tror aldri tidligere det har vært kastet så bra forut for Bislett Games. Vi er fem stykker som allerede har prestert over 87 meter denne sesongen, påpekte Thorkildsen overfor Fædrelandsvennen nylig.

Etter det har russiske Sergey Makarov gått forbi kristiansanderen på listen over årets lengste kast, og Aleksandr Ivanov er også med, etter at han 9. juni fikk opp et kast på 86,71 meter.

Ser man bort fra amerikanske Breaux Greer, som så langt har årets desidert lengste kast med 90,71, og Teemu Wirkkala, som ikke har kastet lenger enn 84,06, har de øvrige sju deltakerne i kveld bestekast innenfor en margin på to meter.

Nesten hvem som helst virker å være kapable til å gå til topps.

Likevel - vår egen Andreas Thorkildsen er skråsikker på seier, til tross for at han bare har årets femte beste resultat å vise til så langt.

— Jeg hadde en veldig god økt på treningen sist fredag. Det er ingen tvil om at det begynner å nærme seg noe stort. Derfor tror jeg det kan bli både spennende og morsomt, sier Thorkildsen til NTB.

Sørlendingen tror imidlertid det er kampen om hvem som blir nummer to og tre som er mest spennende.

— Jeg har et klart mål om å vinne, og tror kanskje Tero Pitkämäki og Breaux Greer kan skape en spennende duell om plassene bak meg, sier han.

Norsk rekord er også planlagt.

— Jeg har veldig lyst til å oppleve følelsen fra i fjor. Derfor kommer jeg til å satse på norsk rekord. Jeg bør være i stand til å klare det, sier 25-åringen.

Han slo til med 91,59 meter på Bislett for ett år siden. Det er fortsatt gjeldende norsk rekord i spyd. I år har han 87,24 meter som bestenotering.

PS! KIFs Benedicte Hauge deltar også på Bislett Games hvor hun skal løpe 400 meter.