KUORTANE: Thorkildsen hadde 87,24 meter i sitt beste kast. Begge satte årsbeste for sesongen. Pitkämäki rykket opp på annenplassen på verdensstatistikken. Der er amerikaneren Breaux Greer best med 90,71 meter. Thorkildsen er nummer fire på den samme listen.

– Andreas slet litt med tilløpet og var ikke helt fornøyd. Det var beskjeden jeg fikk fra treneren hans, Åsmund Martinsen, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes, til NTB.

– Andreas og Åsmund Martinsen prøver hele tiden å få til det perfekte. Jeg synes ikke det er noen grunn til å henge med hodet etter dette. At Thorkildsen kan ha hatt noen små problemer med tilløpet er ikke så rart, for sesongen er jo knapt nok kommet ordentlig i gang. Ofte er det småproblemer i starten, mener Tømmernes.

Det er tydelig at det er en liten gruppe utøvere som er i ferd med å skille seg ut i spyd for menn. Ved siden av Greer, Pitkämäki og Thorkildsen hører også latvieren Vadims Vasilievskis hjemme i denne gruppen.

Han klarte 87,56 meter i et stevne i Dessau i Tyskland fredag og ligger på 3. plassen på verdensstatistikken.

Den femte som har vært over 87 meter er russeren Sergej Makarov. Han har 87,05 meter. Om snaue 14 dager møtes de alle i Bislett Games, og der kommer nok Thorkildsen til å satse mye på å revansjere seg.