Fvn.no advarer om sterke bilder i lydbildeserien.

EN AV OSS: En av oss er en portrettserie hvor sørlendinger forteller åpent og personlig om livet. Noen har opplevd glede, andre har opplevd sorg. Enkelte har utfordringer ikke alle andre har. Men de er alle en av oss.

LILLESAND: Da vannet gikk om morgenen 2. januar 2006, var det glede og forventning hos mamma Ellisiv og pappa Luke Marley fra Lillesand. Alt hadde gått bra så langt i svangerskapet, og endelig skulle de få en sønn.

Gleden ble brutalt snudd til sorg. Verken jordmor eller lege kunne finne hjertelyd hos babyen, og Ellisiv måtte gjennomføre en dødfødsel.

Nå er det akkurat fire år siden. Bildet av Oliver henger på veggen sammen med bilder av døtrene Isabella (2 1/2) og Jasmine (1). Det første familien gjør når de står opp om morgenen, er å tenne et lys i stuen for Oliver. Lyset brenner alltid.

Obduksjonen viste at det ikke var noe medisinsk galt med Oliver. Han var stor og sterk. Kanskje lå han bare for lenge i magen.

Hør Ellisiv fortelle om Oliver i lydbildeserien ovenfor.

Er du berørt av dette temaet, eller ønsker du å vite mer, kan du besøke Landsforeningen uventet barnedød (Lub) sine hjemmesider. Folkehelseinstituttet fører statistikk over alle fødsler og dødfødsler i Norge i Medisinsk fødselsregister .

Slik spiller du av lydbildeserien:

  • Nederst i spilleren, under bildet, finner du knappene du trenger. Spill av ved å klikke på playknappen til venstre. Ved å klikke på det første symbolet nederst til høyre, kan du bla deg gjennom hvert enkelt bilde.* Pilene bruker du til å hoppe direkte til neste/forrige bilde.

  • Den siste knappen bruker du for å se lydbildene på hele skjermen. Vi anbefaler at du ser lydbildene på hele skjermen.

  • Husk å ha på lyd på pc-en.

TIDLIGERE PORTRETTER: