— Jeg sendte veldig mye materiale til Vipers før kampen på lørdag. De fikk det jeg hadde av videoanalyser fra våre møter med Krim. Jeg ga Vipers alt jeg hadde, sier Moen.

Han møtte Krim Ljubljana to ganger med sitt lag i 2015 i Champions League. I Slovenia vant Larvik med 37- 21, mens i Norge seiret Larvik 32- 28. — Selvfølgelig heier vi på Vipers. Jeg ønsker dem så mye lykke til som mulig. Vi trenger norske klubber som gjør det bra utenfor landets grenser. Det hjelper på Norges ranking, og da er det klart vi vil dele det vi har, sier Moen, som selv skal møte franske Feury i Champions League på søndag.

Les også:

Hjelp fra søster

Vipers midlertidige hovedtrener i Gunnar Pettersens sykefravær, Kristine Lunde-Borgersen, takker og bukker for Moens hjelp.

— Det var veldig fint, det hjalp veldig. Det hjelper å se litt klipp istedenfor bare å se lange kamper, sier Lunde-Borgersen.

Kristine Lunde-Borgersen har fått råd om Krim fra tvillingsøsteren Katrine Lunde som vokter buret for Rostov Don. Her fra et av flere gull de vant sammen med landslaget. Foto: NTB Scanpix

Hun fikk i tillegg hjelp av sin tvillingsøster Katrine Lunde i russiske Rustov Don, som også har møtt Krim denne sesongen.

— Jeg snakket med Katrine også. Krim brukte de samme spillerne og systemene som tidligere mot oss, så det var veldig nyttig, sier Lunde-Borgersen.

Les også:

— Bra for begge lag

Ifølge det internasjonale håndballforbundet er Norge 11. beste nasjon totalt med både kvinner og menn medregnet. Sammenlagtlisten blir toppet av Tyskland foran Russland og Danmark. På kvinnesiden er Norge på fjerdeplass bak Tyskland, Russland og Ungarn. Jo høyere et land er rankinglisten, jo flere plasser får nasjonene i de europeiske turneringene.

Les også:

— Det at vi og andre norske lag gjør det bra i Europa er bra for hele Norge og også Larvik. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge klubbene. I tillegg synes Larvik det er gøy at når vi sier at vi skal slå dem. Den norske kvinnehåndballen trenger mer spenning i toppen for å skape mer interesse, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Medaljehåpet ute

Vipers hadde som mål om å ta medalje i den hjemlige serien. Et håp som kun lever i teorien, men ikke i praksis. Etter kun ett poeng på fire kamper, har nok ikke Vipers med sine 20 poeng sjanse til å ta medalje, i kamp med Larvik på 30 poeng, Byåsen tre bak, Glassverket med 24 poeng og en kamp mindre og Tertnes på 23 poeng. Det gjenstår kun fem kamper av serien. Marcussen mener den sterke Europa-innsatsen vil veie opp.

Vipers spilte 26-26 mot Oppsal onsdag. Lørdag venter Krim Ljubljana. Foto: Christian Tunge

— Vi har slått ut Lublin og vant hjemme mot Krim. Begge er Champions League-lag. Jeg vet ikke om folk forstår hvor stort det er. Hvis vi tar oss til semifinale vil jeg si at det er bedre enn å ta medalje hjemme. Det ville virkelig vært en fjær i hatten, og vil kompensere for medaljen som vi antageligvis ikke klarer i år, sier Marcussen.

Les også:

Må punge ut selv

Før Vipers slo ut det polske mesterlaget Lublin fikk klubben 100.000 kroner i støtte av kommunen. Til tross for at laget tok seg videre til kvartfinalen var det ikke mer penger å hente.

— Vi gjorde en undersøkelse om det fantes noe mer, men det gjorde det ikke. Vi var veldig fornøyd med det bidraget vi fikk før Lublin-møtet. Heldigvis har vi noen snille onkler så vi får litt hjelp der og. Dermed blir det ikke så hakkende galt med denne turen, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

PS! Fædrelandsvennen oppdaterer lørdagens kamp minutt for minutt direkte fra Slovenia på våre nettsider.