— Dette var sykt kjedelig. Det er utrolig irriterende. Vi er litt uheldig med noen marginer på slutten, samtidig er det ikke det som gjør at vi taper et poeng, sier Mona Bruskeland, Vipers-spiller.

Vipers var foran fra det sto ett minutt på tavla til det sto nesten 50 minutter. På slutten kunne laget avgjort kampen. Vilde Kaurin Jonassen var alene med keeper i det sluttsignalet gikk. Dessverre for Vipers mislykkes kanten, og kristiansanderne må ta bussen hjem med kun et poeng mot Oppsal.

— Jeg synes vi jobber veldig bra og stopper mye av det som har vært fokuset vårt. Men vi mangler det siste lille i andre omgang hvor vi blir litt passive. Men for all del, vi gjør mye bra og. Det er litt surt, men det kunne gått begge veier, sier Kristine Lunde-Borgersen etter hennes andre kamp som hovedtrener.

Ingstad skapte trøbbel

Til pause var stillingen 15-13 for gjestene i rosa. Vipers økte ledelsen i andre omgang, men etter hvert tok Oppsal dem igjen og gikk foran med litt under ti minutter igjen å spille. I front gikk Vilde Mortensen Ingstad som scoret hele ti mål av Oppsals 26. Hun var i et helt annet humør enn Vipers-gjengen etter kampen.

— Det var kjempedeilig. Det føles nesten som en seier. Vi må si oss fornøyd med å redde inn det ene poenget. Det var jevnt hele veien, og selv om vi er noen mål bak klarer vi hele veien å hente det opp. Det er disse kampene som er gøy. Det er dette vi trener for, sier Ingstad, som var vanskelig å få tak på for Bruskeland og de andre Vipers-forsvarerne.

Vilde Mortensen Ingstad reddet Oppsal mot Vipers. Foto: Christian Tunge.

— Vi klarer ikke å komme rundt midtlinja deres, og Ingstad scorer for mye, mener Bruskeland.

God danske

Andre veien storspilte Vipers’ danske strek på nesten samme måte. Mathilde Kristensen scoret ni mål.

— Ni mål er ganske fint, det smaker godt. Forsvarsspillerne ga meg mye plass, og da må jeg score. Det var veldig fint, sier Kristensen, som likevel ikke var fornøyd.

Mathilde Kristensen og Marta Tomac klarte ikke å avgjøre en spennende kamp mot Oppsal. Foto: Christian Tunge.

— Dette er svært kjedelig. Vi kommer med et bra trykk, men jeg føler at vi brenner for mye. Spesielt de siste ti bommer vi alt for mye.

Oppsal med trekk

Vertene tok etter hvert ut målvakten i angrep for å spille med en mer i angrep. Det åpnet kampen gjorde den mer kaotisk. Vipers var forberedt på at Oppsals trekk ville komme. Vipers prøvde det samme, og Lunde-Borgersen står på at det var lurt.

— Ja, vi gjør noen tekniske feil og det kan vi ikke skylde på for trekket. Vi taper kun et mål på det. Vi får sjansene vi skal ha, men vi får ikke ballen i mål. Vi blir ikke overrasket over at de gjør det heller. Det løser vi faktisk ganske bra. Vi visste at de kom til å gjøre det ganske snart i andre omgang.

- For spennende

De siste ti minuttene var så spennende at Oslo-publikummet fikk valuta for kronene til de grader. For Kristensen ble det nesten for mye.

— Det var for spennende. Jeg føler vi prøver å kontrollere kampen, men det blir litt rotete, sier dansken.

Selv for en som har vunnet Champions League, EM, VM og OL var det vanskelig å beskrive.

— Jeg føler jeg ikke ser de siste minuttene, jeg lever i de. Det er spennende, det går opp og ned. Det er litt vanskelig å finne ord på det, mener Vipers midlertidige hovedtrener.

Neste oppgave for Vipers er borte mot Krim i Ljubljana. Vipers har to mål å gå på, og har muligheten til å nå semifinale i Cupvinnercupen.