Onsdag kveld leder hun Vipers i seriekamp borte mot Oppsal, hennes andre kamp som hovedtrener etter at Gunnar Pettersen ble sykmeldt på ubestemt tid i forrige uke. Sent tirsdag ettermiddag var det bestemt at hun i alle fall skulle sitte i de nærmeste 14 dagene, det vil si til etter bortekampen mot Byåsen 6. mars.

Men perioden kan når som helst bli forlenget, avhengig av hva hvordan helsen til Pettersen utvikler seg.

Morten Løvø assistent

— Jeg har blitt kastet ut i det, men jeg tror det blir bra. Jeg kjenner jentene godt, og det gjør også Morten (Løvø), sier Lunde-Borgersen, og sikter til fjorårets assistenttrener, som får samme rolle nå under Lunde-Borgersen.

Etter at meldingen fredag ettermiddag kom at Gunnar Pettersen måtte kaste inn håndkleet, kom den tidligere landslagsprofilen inn, og ledet laget til en sterk 29-27-seier mot Krim Ljubljana i europacupen. - Dette har gitt mersmak - dessverre, uttalte hun etter kampen. Siden har hun fått summet seg litt, og innrømmer at en hovedtrenerjobb frister.

— Ja, på sikt , understreker 35-åringen, og legger til:

— Mitt fokus har alltid vært på de små oppgavene, og jeg har verken drømt om eller ønsket å ha hovedansvaret allerede nå. Men i den situasjonen vi er i, er det veldig naturlig at jeg tar det, og sammen med jentene og Morten har jeg veldig troen på at vi skal få dette til. Det er ikke noe kjempegreie vi skal skape, vi skal bare få det beste ut av jentene, og de er gode på mange ting allerede.

- Små forandringer

— Hvordan vil Vipers merke at du har overtatt styringen?

— Det er de samme jentene som før, og vi kjører noen av de samme systemene. Men selv om det blir litt forandringer, så er det litt sånn at håndball er håndball slik at det er begrenset hvor store forandringer vi kan gjøre, i alle fall på 14 dager.

Tre spillere forlenget kontraktene med Vipers mandag.

Etter tre strake serietap, alle mot potensielle medaljevinnere, har Vipers havnet fire poeng bak målet om medalje når seks kamper gjenstår.

— Vi har ikke hatt noen ny runde om målsetting, slik at dét står fortsatt ved lag. Men det er mulig vi må ta en opptelling etter bortekampen mot Byåsen, sier Hånes-jenta.

- Hektisk og moro

Mellom Oppsal- og Byåsen-kampen skal Vipers spille borte mot Krim i europacupen lørdag og hjemme mot Krim onsdag 2. mars. Det betyr veldig hektiske uker for tobarnsmoren, som også jobber 80 prosent som idrettslærer ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

— Det blir hektisk, men også veldig moro. Jeg synes også jentene har respondert veldig fint, og er innstilte på at vi skal jobbe hardt sammen i en viktig periode.

Daglig leder Terje Marcussen er komfortabel med løsningen.

— Vi forholder oss fortsatt til at Gunnar er hovedtrener, og så må vi vente på dom fra legen på hvor lenge han blir borte. I mellomtiden har vi fått til en reserveløsning, og vi så jo selv hvor bra Kristine løste oppgaven mot Krim, sier Marcussen.