— Klubbens målsetting er å ta medalje, og det ser også jeg som et naturlig mål. I fjor følte jeg at medalje var helt urealistisk, men i år er det naturlig at vi skal fighte om bronsen - bak Larvik og Glassverket, sier Gunnar Pettersen.

Vilde er den av våre spillere som har skilt seg desidert mest ut. Hun har tatt mange steg siden forrige sesong

Vipers var i forrige uke på treningsleir i Danmark, og i Århus fikk de i tillegg med seg tre treningskamper mot variabel motstand. Først slo de et litt «B-preget» Århus 29- 21, deretter tapte de 20- 22 for en toppet utgave av det samme eliteserielaget. Til slutt vant de 31- 23 mot Vendsyssel, som i vår spilte kvalifisering om opprykk til eliteserien.

Mest fornøyd med forsvaret

Fra før har Vipers tapt 22- 26 for Larvik og 31- 33 for Esbjerg, som begge er blant Europas beste lag. Totalt står Vipers med to seirer og tre tap på fem treningskamper.

— Det jeg er mest fornøyd med, er at forsvarsspillet er bra. Det er enklest å gjøre noe med, og da trenger vi ikke å være så gode i angrep, som er det vanskeligste. Dessuten lager vi mer mål på kontringer enn i fjor. Og når vi får flyt, er vi relativt gode i etablert angrep selv om det er der det svinger mest. Det er ikke så unaturlig når vi har flere nye spillere og må påregne tid før de er samspilte, sier Pettersen.

— Hva er du minst fornøyd med?

— Mot Århus stoppet spillet helt opp. Den kampen viste at det dårligste nivået fortsatt er for lavt, sier Pettersen om kampen der laget gikk fra å lede 11- 4 til å tape 20- 22. ## Jonassen får mest skryt

Så langt er det kantspiller Vilde Jonassen som har imponert ham mest. Den tidligere AK 28-spilleren prikket inn åtte mål på åtte skudd i 29- 21-seieren mot Århus, og fortsatte storspillet i de neste to kampene i Danmark. Til slutt endte venstrekanten på 16 mål på tre kamper.

Vilde Jonassen har ifølge Gunnar Pettersen vært Vipers beste spiller i treningskampene. Foto: Reidar Kollstad

— Vilde er den av våre spillere som har skilt seg desidert mest ut. Hun har tatt mange steg siden forrige sesong, og er den av våre spillere som er nærmest en tropp til rekruttlandslaget, mener Pettersen.Jonassen storspilte også mot Esbjerg, og scoret fem mål mot et av de desidert beste danske lagene.

— Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått så langt. Jeg føler at jeg kom litt mer til min rett mot slutten av forrige sesong, og fikk bygd selvtillit. Foran oppkjøringen var jeg likevel litt nervøs for hvor jeg sto, men jeg føler at jeg har blitt en del av spillet og på den måten oppnådd trygghet. Og når ting klaffer, er det lettere å holde nivået, sier Jonassen.

- Mentalt sterkere lag

Hun er enig med Pettersen i at ting ser lyst ut rundt halvannen uke før seriestarten borte mot Molde 6. september.

— Jeg synes vi viser at vi i alle fall har en sjanse mot Larvik. Men vi er avhengige av å spille sammen og spille hverandre gode. Hvis ikke faller vi sammen. Vi profitterer også på flere spillertyper enn i fjor, som en ordentlig skytter i Ulrika Olsson og en uortodoks spiller i Marta Tomac. Når vi klarer å sette dette sammen, ser det veldig bra ut, sier Jonassen.

Forrige sesong taklet Vipers dårlig å være favoritter, og når de i år går ut og sier at målet er å ta medalje, blir neppe forventningspresset mindre.

— Men så har vi på papiret et sterkere lag med litt andre personligheter. Jeg synes gruppa virker mentalt sterkere i år. Dessuten var laget mye bedre i sluttspillet enn i serien. Det ville vært defensivt å sikte mot noe annet enn medalje i år, mener Gunnar Pettersen.