— Det er et stort engasjement rundt bygging av veier i Kristiansand. Det vil gi oss en god start, og vi gleder oss til å komme i gang, sier styreleder Rolf G. Roverud i det nye veiselskapet til Fædrelandsvennen.

Rolf G. Roverud, styreleder i det nye veiselskapet som skal ha hovedkontor i Kristiansand. Foto: Tone Sandberg

Lørdag offentliggjorde samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at veiselskapets hovedkontor skal ligge i kristiansandsregionen. Nøyaktig hvor det blir, skal styret bestemme.— Vi vil begynne å se på lokaler vi kan leie så fort som mulig. Det blir mye reisevirksomhet for de ansatte, spesielt inn mot Oslo. Det kommer til å være førende i forhold til lokaliseringen. Vi ser ikke på kommunegrenser, men snakker om Kristiansand eller rett øst for Kristiansand, forklarer Roverud.

Slankt selskap

Solvik-Olsen anslo på lørdagens pressekonferanse at det ville bli 50-80 ansatte på hovedkontoret i kristiansandsregionen.

— Det er et fornuftig anslag, men i første omgang tenker vi litt færre, for så å bygge oss større. Dette skal være et slankt og effektivt selskap, sier Roverud.

Lyser ut stillinger

Styrelederen varsler at det vil bli lyst ut nøkkelstillinger i løpet av kort tid.

— Vi kommer til å lete etter kandidater og lyse ut noen nøkkelstillinger offentlig om et par uker. Alle som føler seg kvalifisert kan søke på disse. Vi ønsker en kombinasjon av personer med veierfaring og personer med erfaring fra bygg og anleggsbransjen og oljebransjen, forklarer han.

- Blir resten av stillingene i veiselskapet lyst ut, eller hentes det arbeidskraft fra veivesenet?

— Det er ikke avgjort ennå.

- Veldig positivt

Finn Aasmund Hobbesland var direktør for Agder OPS veiselskap, som bygde ny E 18 mellom Kristiansand og Grimstad.

Finn Aasmund Hobbesland fotografert da han studerte strekningene som det nye veiselskapet skal gyve løs på. Foto: Torstein Øen

Hans navn har blitt navnt som en kandidat til sjefsjobben i den nye selskapet.— Det har jeg ikke tenkt på ennå. I dag skal vi være fornøyde med at Sørlandet har vist at vi kan være vertskap for veiselskapet. Det andre får komme etter hvert, sier Hobbesland til Fædrelandsvennen.

Han jobber nå som enhetsleder for by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. I april uttalte han at det nye veiselskapet bør bygge Kristiansand-Mandal først.

— Dette er veldig positivt for Kristiansand. Vi får viktige kompetansearbeidsplasser. Ikke enormt mange, men vi bygger opp under kompetansen i byen og på universitetet, forklarer Hobbesland.

Stortingsrepresentant Åse Michalsen (Frp) jublet og ble så glad for veiselskapet at hun overrakte samferdselsministeren en blomst under pressekonferansen lørdag. Foto: Kjetil Nygaard