KRISTIANSAND: — I fem av sakene har departementet kommet til at tilsynets vedtak må oppheves. I de øvrige sakene har departementet opprettholdt tilsynets vedtak, står det i en pressemelding fra Kulturdepartementet tirsdag.

Her kan du lese departementets vedtak.

NRJ tar over Klagen til Radio Kristiansand var ikke en av dem som ble tatt til følge av avtroppende kulturminister Trond Giske. Dermed får radiostasjonen NRJ ta over Radio Kristiansands frekvens, og Radio Ung får drive døgnåpen radio på frekvensen hvor NRK Alltid Klassisk tidligere sendte.

Det var i mars i fjor at striden mellom Medietilsynet og deler av radiobransjen tok til etter at Medietilsynet delte ut nye konsesjoner for perioden 1. januar 2010 til 31. desember 2016. Flere lokalradiostasjoner over hele landet mistet sine sendingskonsesjoner, deriblant Radio Kristiansand som eies av Jærradio-gruppen.

Kulturdepartementet mottok hele 46 klager, og i dag falt den endelig avgjørelsen. Kun fem klager ble tatt til følge, noe som betyr at Medietilsynets vedtak i disse saken blir opphevet. For de resterende radiostasjonene blir Medietilsynets vedtak stående.

Avtroppende kulturminister Trond Giske (Ap) sendte ut meldingen om dette på sin siste arbeidsdag i departementet.

To klager Radio Kristiansand klaget både på at stasjonen ble fratatt konsesjonen på frekvensen de sender i dag, samt klaget på avslaget om å få sende på frekvensen Radio Ung ble tildelt.

— Vi er i utgangspunktet skuffet. Men jeg er hundre prosent sikker på at det ikke ender opp slik. Vi kommer til å anke og driver ut 2009 uten bekymringer, sa Geir Friberg, administrerende direktør i JærRadioGruppen, som eier 60 prosent av Radio Kristiansand til fvn.no i mars i år.

Radio Kristiansand har drevet lokalradio siden 1996. PS! Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40 prosent av Radio Kristiansand.