Ragnvald lever ut drømmen sin. Den inkluderer en hel haug med pølser, en liten øy i Tvedestrand og kjæresten Linn Zwilgmeyer. Hun har nemlig drevet kafé og lysstøperi på Sandøya lenge, helt uten Ragnvalds favorittmat.
På et år har de bygd opp et skikkelig kjøkken, nytt tilbygg til lysstøperiet og kafeen og helt nye selskapslokaler.— Hva disse har fått til, på så kort tid, inspirerer meg til å starte med noe slikt selv, sier venneparets kompis, Laban Eliasson som er på besøk fra Göteborg.
Med seg har han datteren Nova Svanvik (7), og hun har vært heldig.
- Hva er det der?
— Det er «korv» som Ragnvald har laget, sier Nova.
- Er den god?
— Best, svarer hun raskt.
Norsk tradisjonsmatRagnvald er overrasket. Han hadde ikke trodd at ideen deres skulle bli så godt mottatt.
— Jeg får jo nesten litt vondt i armen av all den kverningen, sier han ironisk.
Kokken er opptatt av norsk tradisjonsmat, og alle pølsene er laget på eget kjøkken, med kjøtt fra Størdal Gård i Lillesand.
— Neste år skal jeg ha egne sauer i hagen, forklarer han.
Jobber i Nordsjøen
Til vanlig lager Ragnvald mat på en oljebåt, der han jobber to uker i strekk før han reiser hjem i fire uker.
— Jeg kan produsere mye til kafeen mens jeg er hjemme, sier Ragnvald optimistisk.
Han vil fortsette å kombinere de to jobbene i framtiden, og har ingen planer om å gå lei av sin store hobby og favorittrett.
— Jeg kan spise pølser hver dag, ler han som alltid har hatt eget pølsekort på bensinstasjon.
Mange valgFå gjester klager på menyen: Lammepølser, snakspølser med ølsmak, salami og bratwurst.
— De vanlige grillpølsene smaker fortsatt godt de, men jeg har blitt litt kresen da, forklarer kokken.
Når utvalget er bredt kan vanene fort bli veldig gode.— Det kan jeg skylde på meg selv for, legger Ragnvald til.
Men for de som ikke lager 3200 pølser i måneden eller spiser pølser hver dag, er besøket på Sandøya svært så spennende. Det bekrefter Øystein og Helene Klerck Nilssen fra en hytte i nærheten: