KRISTIANSAND: Navnet på den nye avdelingen blir enkelt og greit «Snadder over gada».

— Det blir bokstavlig talt rett over gata. Planen er å ha et ekstra serveringssted, en egen avdeling med nytt navn og egen logo, som likevel er en del av Snadderkiosken, opplyser innehaver Sissel B. Pettersen til Fædrelandsvennen.

Helst før ferien

41-åringen har nå søkt kommunen om bruksendring av det vesle butikklokalet ved siden av Rema 1000, der Propanspesialisten holdt til inntil nylig.

Vanlig syn ved Snadderkiosken. Foto: Arkivfoto

Ominnredningen er i full gang. Hvis alt går i boks håper de å åpne den nye filialen i slutten av juni — og den blir fri for pølser og burgere. - Menyen er foreløpig helt hemmelig, det eneste jeg kan si er at vi ikke skal ha noen av de samme produktene som på kiosken. Ingenting blir likt, det blir et supplement til dagens utvalg, sier Pettersen.

I fjor ble driften utvidet med isbar på baksiden av kiosken, samt frys og kjølerom under bakken. Omsetningen endte på 18,6 millioner kroner, overskuddet respektable to millioner.

— Vi føler vi har ganske sprengt kapasitet, og har lyst til å utvikle oss videre. Det er ganske mye folk her hele tida, og Tangen-området er i vekst, påpeker Pettersen, som overtok driften fullt og helt etter sin far i 2014.

I dette lokalet, med gråpapir på vinduet, åpner snart «Snadder over gada». Foto: Reidar Kollstad

— Ikke lenger ei pølsebuDen 65 år gamle bedriften er i rivende utvikling, og menyen har stadig vært utvidet.

Året er 1976, og Snadderkiosken bygges om. Da lå den ved Langfeldts allmenning, noen hundre meter unna, men ble flyttet i 1983. Foto: Snadderkiosken

Å kalle den pølsebod blir derfor pølsevev, til tross for at 150.000 pølser går over disk hvert år.— Vi er ikke lenger bare den lille pølsebua, men har blitt en relativt stor bedrift, konstaterer 41-åringen.

«Snadder over gada» skal basere seg på takeaway, uten sitteplasser. Bedriften har 14 årsverk, og det blir ingen nyansettelser foreløpig.

1983 var et annet merkeår i historien til «Snadderen». Da ble utsalget flyttet fra Langfeldts allmenning, der pølseboden ble etablert i 1951, til dagens plassering på hjørnet Elvegata/Østre Strandgate.

I 1994 ble kiosken utvidet, og den kjente takbuen montert. Forrige totalrenovering fant sted i 2005.