FARSUND: — Vi hadde denne uka et møte med stortingspolitikere for å prøve å få noen svar på hvorfor konsesjonssøknaden for vindmøllene ble avslått, men ble ikke så mye klokere. Regjeringens avslag på offshore-vindmølleparken kan ikke ankes, og dermed ser vi per i dag heller ikke noen muligheter til å realisere det som kunne blitt et stort og viktig industriprosjekt for Sørlandet og Norge.

Arne Marthinsen.

Det sier Arne Marthinsen i selskapet Amon som sto klare til å investere 200 millioner kroner i vindmøllefabrikken. Uten kontrakten med Siragrunnen AS, som søkte om å få bygge vindmølleparken på Siragrunnen utenfor Åna-Sira på kommunegrensen mellom Flekkefjord og Sokndal i Rogaland, klarer de imidlertid ikke å reise nok kapital.

Møte på Stortinget

Tirsdag hadde blant andre Arne Marthinsen og ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund et møte med stortingsrepresentanter fra Agder og Rogaland, der havmøllene og den planlagte vindmøllefabrikken var tema.

Opp til regjeringen

Stortingsrepresentant Odd Omland (Ap) i Næringskomiteen var med på møtet. Han sier det er opp til regjeringen å ta stilling om skal gis konsesjon, men legger ikke skjul på at han hadde forventet at industripotensialet hadde blitt tillagt større vekt.

— Dette er et veldig godt industriprosjekt, som i disse tider ville ha vært veldig kjærkomment på Sør- og Vestlandet. Jeg mener også at departementet og statsråden kunne gått i dialog med selskapet som søkte om å etablere offshorevindmøllene for å se om de miljømessige utfordringene kunne blitt løst, sier Omland.