— Jeg er optimist og håper på et positivt svar om trasévalg for Ytre ringvei i julegave, sier ordføreren i Kristiansand.

Fredag formiddag hadde Harald Furre og ordførerkollega Johnny Greibesland i Songdalen møte i Oslo med statssekretær Per-Willy Amundsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet og statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet. En saksbehandler fra hver av departementene deltok også på møtet.

Klarte ikke å bli enige

Det endelige trasévalg for ny europaveitrasé fra Vige til Songdalen må avgjøres sentralt, etter at kommunene Kristiansand og Songdalen og Statens vegvesen ikke klarte å bli enige. Meklingen hos fylkesmannen førte heller ikke fram.

— Det står nå om en ekstrakostnad på 100-120 millioner kroner av en total kostnad på 8,3 millioner kroner. Merkostnaden for tunnelen ved Kjerrane er kostnadsberegnet til 80 millioner kroner og kryssløsningen ved Mjåvann vil koste 20-40 millioner kroner, sier Harald Furre.

Kristiansand-ordføreren sier det er viktig at det blir gjort et endelig trasévalg så raskt som overhode mulig. Han viser til at det nye veiselskapet vil være operativt fra 1. januar 2016, og da skal ta stilling til hvilke veiprosjekter som skal prioriteres først.

- Konstruktivt møte

— Vi hadde et konstruktivt møte, der vi fikk presentert vårt syn. Jeg tror vi fikk forståelse for argumentene våre, sier Johnny Greibesland.

Statens vegvesen reiste innsigelse til kommunenes traséforslag fordi de mente kostnadene ville bli for store. Fylkesmannen i Vest-Agder har bedt staten ikke ta innsigelsene fra vegvesenet til følge.