— Det er grusomt. Da vi fant dem hadde flere av dem blod rundt halsen og de var i dårlig forfatning, sier hobbybonde Odd Finsland (62).

Seks av Finslands sauer har beitet på en liten øy ved Manflåvannet i Marnardal i sommer. Tirsdag formiddag fikk han telefon fra grunneierne av beiteplassen. Ett dødt lam var funnet.

– Det var naboen som fant det døde lammet. Da vi kom til stedet og begynte å lete fant vi også to skadede lam, ett til dødt lam og en død sau. Sistnevnte hadde ulven spist på, innvollene var synlige, sier grunneier Hans Gunnar Barikmo.

De to skadede lammene måtte avlives.

— Det har vært et prøveprosjekt å ha disse sauene hos oss, det er på en øy så hvordan ulven har kommet seg dit er vanskelig å si. Det er tragisk, men en del av naturen, fortsetter Barikmo.

( Saken fortsetter under kartet)

— Uhyggelig

Odd Finsland har drevet på med sauedrift siden 1981, men har aldri opplevd lignende.

— Det har vært ulv her før, så det har vel kanskje bare vært flaks. For noen år siden ble noen elgkalver tatt av ulv to-tre hundre meter fra der sauene mine har beitet.

Han håper ulven som drepte sauene hans blir tatt.

— Jeg kan ikke forstå de som mener at man må spare på ulv. Jeg tror ikke at de ser konsekvensene. Det er mer uhyggelig med ulv enn mange kanskje tror.

- Sikker på at det er ulv

Ifølge Finsland er det ingen til nå som har sett ulven, men rovviltkontakt Knut Gunnar Solli i Statens naturoppsyn bekrefter at sauene døde av ulvebitt.

— Alle sauene hadde kraftige bittskader i nakken. På noen av dem var nakkevirvelen knust, vi er helt sikker på at dette er ulv, sier Solli til Fædrelandsvennen.

— Vi håpet på at lammet som var minst skadet skulle klare seg, men det gjorde det dessverre ikke, fortsetter han.

Rovviltkontakten holder egentlig til i Aust-Agder, men på grunn av ferieavvikling ble han sendt til Marnardal tirsdag og onsdag kveld. Dyrene er nå flådd.

Skadefellingstillatelse

Fylkesmannen i Vest-Agder gir nå skadefellingstillatelse på én ulv, som følge av hendelsen i Marnardal. Tillatelsen gjelder i kommunene Vennesla, Songdalen, Mandal, Marnardal, Åseral, Lindesnes, Audnedal, Lyngdal og Hægebostad med virkning fra og med 29. juli til og med 11. august 2015, heter det på Fylkesmannens hjemmesider.

Det er også observert spor av ulv i Birkenes og i Vennesla i det siste.