— Vi felte ulven i går kveld etter at det ble funnet et lam i samme område hvor den har herjet i det siste, sier Kjell Magne Larsen, leder av det interkommunale skadefellingslaget i Vest-Agder.

Jaktlaget posterte ut flere jegere langt inne på heia ved Espelid i Åseral, hvor det tidligere i sommer har vært flere ulveangrep på saueflokker. Over 40 lam er drept og savnet.

— Det er en hannulv på 39 kilo. Den dukket opp i skumringen lørdag kveld, forteller Larsen.

Ulven befinner seg foreløpig i Åseral. Den vil bli sendt inn for undersøkelser.

Lammet over ble drept i Åseral tidligere i sommer. Ulven er fotografert av et viltkamera på samme sted i fjor høst. Foto: Privat

Lettet sauebonde

— Nå er jeg lettet. Det har vært grusomt å se de skadede dyrene og tapene vi har hatt, sier Marit Gullbjørg Rossevatn Uleberg.

Sauebonde Marit Gullbjørg Rossevatn Uleberg. Foto: Privat

Hun er sauebonde på Espelid i Åseral. I vår har hun hatt totalt 51 voksne sauer og 89 lam på beite på heia.

— Et mareritt

I løpet av de to siste ukene har bonden meldt savnet eller mistet 22 lam. Men hun tipper at det totale antallet vil komme opp i 30. Naboen hennes skal ha mistet 16 lam.

— Dette har vært et mareritt, det at vi har hatt denne ulven rundt oss og at den har tatt så mange lam, fortsetter Uleberg.

Det var hun som varslet Statens Naturoppsyn (SNO) og skadefellingslaget om at ulven var i nærheten, da hun lørdag kveld fant et lam som nylig var tatt av ulven.

— De skal ha ros for at de klarte å samle mannskapet og skyte ulven på en lørdagskveld, påpeker hun.

Èn ulv

- Så nå får du en litt bedre sommer?

— Det håper jeg virkelig. Vi forholder oss til at det er denne ulven som har vært på ferde. Det er jo kun dokumentert en ulv i området.