— Etter å ha flådd de drepte lammene ser en tydelig målrettede drapsbitt i rygg, nakke og skalle. Det indikerer at det er stor sannsynlighet for at det er en ulv som har herjet i saueflokken. Spor i bakken er også på størrelse med det en ville finne etter en ulv, sier rovviltkontakt Jon- Erling Skåtan i Statens Naturoppsyn (SNO).

Sporene som ble funnet ved de drepte lammene er på størrelse med ulvespor. Foto: Lars Johan Skjeggedal, SNO

Det var Agderposten som søndag først skrev om ulvens herjinger i saueflokken ved Mjåvatn i Vegårshei. Saueangrepet ble oppdaget lørdag ettermiddag, og må ha skjedd en gang mellom natt til lørdag og lørdag formiddag.Viltforvalter Per Ketil Omholt hos Fylkesmannen i Aust— Agder sier til Fædrelandsvennen at det søndag ble gitt skadefellingstillatelse for én ulv i kommunene Birkenes, Bygland, Evje og Hornnes, Froland, Vegårshei og Åmli. Fellingstillatelsen gjelder fram til søndag 19. juli ved midnatt.

Bakgrunnen for at det ble gitt fellingstillatelse er at SNO etter å ha undersøkt de drepte dyrene mener det er sannsynlig at de er drept av ulv. Fellingstillatelsen er gitt til det interkommunale skadefellingslaget som Geir Håland Moe er leder for. Fylkesmannen har satt av inntil 30.000 kroner til forsøket på å felle ulven.

I vedtaket heter det at fylkesmannen ikke mener skadefellingstillatelsen vil true naturmangfoldet.