— Det var leit å lese om imamen i Kristiansand som uttalte at muslimske barn ikke bør gå i bursdagsselskap. Jeg mener det er viktig at barn kommer sammen etter skoletid, og da kan bursdager være en arena å treffes på. Dette kan også være en fin anledning for oss voksne til å hilse på foreldre til klassekamerater eller venninner til barna våre, sier leder Merete Gulbrandsen i komfug i Kristiansand.

Hun vet ikke om det er religiøse grunner til at en del muslimske barn ikke dukker opp eller takker nei til å bli med i barneselskap eller om det er helt andre årsaker.

— Jeg mener det kunne være greit å kontakte foreldrene til de barna som ikke kommer i selskap for å høre om hva som er grunnen til at de uteblir. Det bør være en selvfølge at de som arrangerer bursdagsselskap tar hensyn til at noen av religiøse grunner ikke kan spise all mat, sier hun.

Merete Gulbrandsen tror det kan forebygge mobbing at barn treffer hverandre og har det gøy sammen i bursdagsselskap, og synes det er synd at noen går glipp av dette.

— Vi som foreldre har ellers et ansvar for å sørge for å invitere alle slik at ikke noen blir stående utenfor. Det er også viktig å tenke på at noen rett og slett ikke har råd til gaver eller å arrangere store barneselskap, sier hun.