Politiets innsatslederbil sto fredag ettermiddag parkert et lite stykke unna bygningen i Henrik Wergelandsgate. Hundepatruljen passerte også.

— Det er ingen spesiell grunn til at vi er her. Vi kjørte bare innom en tur mens vi var ute på patrulje. Men vi er jo ikke her hver fredag, sier innsatsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Talsmann for moskeen, Omar Sadiq, sier det var de selv som hadde bedt politiet om å følge med.

— Det har vært mye mediestøy de siste dagene og vi ønsket at politiet tok ei ekstra runde. Det var ikke noen spesiell grunn og det gikk rolig for seg, sier Sadiq.

— Fredagsbønnen forløp i fred og fordragelighet, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder-politiet.

Lokalt og nasjonalt har reaksjonene har vært store etter at den øverste imamen i Kristiansand ble intervjuet. I tillegg til å si at muslimske barn ikke bør gå i bursdager, gratulere noen med dagen eller ønske god jul, sa Abdikadir Mahamed Yussuf at han ikke hilser på kvinner som han ikke er i familie med.

Fædrelandsvennen kjenner til at uttalelsene har skapt stor debatt også innad i moskeen, som drives av Muslimsk union i Agder og Al-Rahma Islamic Center.

Fredag var det imam Fawzi Abdurahman Kaied som ledet den obligatoriske bønnen i moskeen. Abdikadir er sendt på to ukers ferie.

— Jeg tror alle trenger litt ro og tenke på det som har skjedd. Mediene har vinklet dette negativt, men kanskje kommer det noe positivt ut av det, sier styreleder Akmal Ali i Muslimsk union i Agder.

Vanligvis er det imam Abdikadir Mahamed Yussuf som leder fredagsbønnen. I dag var det Fawzi Abdurahman Kaied, en annen av moskeens imamer. Foto: Kjartan Bjelland